maanantai 25. heinäkuuta 2011

Saaristolaissämpylät

n. 17 kpl
  • 1/2 l piimää
  • 1 rkl suolaa
  • 1 1/2 dl siirappia
  • 50 g hiivaa
  • 2 dl ruis- tai kauraleseitä
  • 1 dl kaljamaltaita
  • n. 8 dl vehnäjauhoja
1. Lisää piimä kulhoon.  
    Aseta aika 2 min/ 50 astetta/ nopeus 1.
2. Lisää loput aineet.  
    Aseta aika 3 min / sulje kansi / tähkä.
3. Siirrä taikina toiseen astiaan kohoamaan.
4. Leivo sämpylöiksi ja kohota ennen paistoa
    Paista sämpylät 225 asteessa n. 13- 15 min.

Alkuperäinen ohje Valion piimäpurkin kyljestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti