torstai 25. elokuuta 2011

Kaalipata


  • 1 keräkaali
  • 1 l vettä
  • suolaa
  • 100 g riisi-ruista/ riisiä/ ohraryynejä
  • 400 g jauhelihaa
  • lihaliemikuutio
  • mustapippuria
1. Lisää kulhoon niin paljon pestyjä keräkaalin paloja kun kerralla mahtuu. 
    Aseta aika 3 s / nopeus 5 lastaa apuna käyttäen
2. Siirrä kaalisilppu alimpaan Varoma- koriin.
    Toista kunnes koko kaali on silppuna.
3. Lisää vesi ja suola kulhoon.
4. Lisää riisi lävikköön.
5. Murusta jauheliha ylempään Varoma koriin.
    Aseta Varoma- korit kulhon päälle.
    Aseta aika* 25 min (riisi-ruis) / Varoma / nopeus 1.
6. Siirrä kypsä riisi-ruis toiseen astiaan. Tarkista jauhelihan kypsyys.
7. Tarkista kulhossa olevan veden määrä (min. 1 l)  Lisää tarvittaessa.
    Lisää aika 35- 45 min / Varoma / nopeus 1.
8. Yhdistä lopuksi kaali, riisi ja jauheliha. Mausta lihaliemikuutiolla ja pippurilla.

*Katso keittoaika pussin kyljestä.

Nauti kaalipataa puolukkahillon kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti