keskiviikko 24. elokuuta 2011

Mangokanaa parsakaalilla ja riisillä


kuudelle
  • 600 g kanasuikaleita
  • 3 rkl soijakastiketta

  • 550 g parsakaalin kukintoja
  • 1-2 mangoa paloina
  • 1000 g vettä
  • 1 1/2 tl suolaa
  • 330 g pitkäjyväistä riisiä
  • 100 g ketsuppia
  • 1 rkl currya
  • 2 rkl ahorn-siirappia tai sokeria
  • 2 ripausta chilijauhetta
  • 1 rkl kurkumaa
  • 200 g smetana tai ranskankerma
1. Mausta kanasuikaleet soijakastikkeella.
    Anna maustua parisen tuntia jääkaapissa.
2. Lisää parsakaalin palat Varoman alemman korin keskelle, asettele mangopalaset ympärille.
3. Lisää kanasuikaleet ylempään Varoman koriin.
4. Lisää vesi ja suola kulhoon.
5. Aseta lävikkö kulhoon ja mittaa riisi.
6. Aseta Varoman korit kulhon päälle.
    Aseta aika n. 25 min / Varoma/ nopeus 2.
7. Siirrä kypsä riisi, vihannekset ja liha toiseen astiaan. Pidä lämpimänä.
8. Ota kulhosta keitinliemi talteen, lisää mangopalat (jätä muutama pala koristeeksi).
    Aseta aika 5 s / nopeus 5.
9. Lisää kulhoon keitinliemi, mausteet ja ranskankerma.
    Aseta aika 3 min / 90 astetta / nopeus 2.
10. Kaada kanasuikaleet kastikkeeseen.
    Aseta aika 5-10 s / suunnan vaihto / nopeus 3.

Uskomattoman ihanaa :-))

Alkuperäinen ohje Thermomix Kochen für sechs- lehtisestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti