Pohja:
- 400 g Digestive-keksejä
- 150 g Oivariinia
- 2 ( a`170 g ) taloussuklaalevyä
- 500 g vettä
- 400 g tuorejuustoa
- 4 keltuaista*
- 130 g sokeira
- 65 g vehnäjauhoja
- 1/4 tl anchorchiliä esim. Santa Maria
- tuoreita mansikoita
- 1 prk kuohukermaa
- 2 rkl esim. Grand Marnier- likööriä
Aseta aika 5 s / nopeus 5.
2. Siirrä keksimuru toiseen astiaan.
3. Lisää Oivariini kulhoon.
Aseta aika 2 min / nopeus 2.
4. Kaada voisula keksimurun päälle.
1. Mittaa kulhoon vesi ja laita suklaan palaset muovipussiin.
2. Sulje pussi tiivisti ja aseta suklaapussi lävikköön pussin suu kulhon aukosta ulos.
Aseta aika 7 min / Varoma / nopeus 1.
3. Suklaan sulaessa pohjusta halkaisijaltaan 23- 24 cm: n irtopohjavuoka
muotoon leikatulla leivinpaperilla.
4. Painele keksiseos ohueksi kerrokseksi vuon pohjalle ja
reunoille lusikkaa apuna käyttäen.
Nosta vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
1. Lisää täytteen aineet ja sulatettu suklaa kulhoon.
Aseta aika 20 s / nopeus 5. Auta tarvittessa lastalla.
2. Kaada täyte vuokaan.
Paista 150 asteessa uunin alimmalla tasolla n. tunti.
Tarkkaile kakkua paiston aikana ja peitä tarvittaessa alumiinifoliolla.
3. Irroita kakku aivan jäähtyneenä ja koristele mansikoilla.
1. Kaada kuohukerma kulhoon. Aseta perhosvatkain paikoilleen.
Aseta aika*/ nopeus 3. *Aika on riippuvainen kerman lämpötilasta ja
rasvapitoisuudesta.
2. Mausta liköörillä.
Tarjoile kakku liköörillä maustetun kermavaahdon kanssa.
*Valkuaiset voit pakastaa myöhempää käyttöä esim. sorbetin,
marengin tai mantelimassan tekemistä varten.
Alkuperäinen ohje Valion Juusto ja Viini- kirjasta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti