tiistai 9. elokuuta 2011

Rucolapizza Parmankinkulla

Pohja:
  • 200 g lämmintä vettä
  • 20 g hiivaa
  • 350 g vehnä- tai sämpyläjauhoja
  • 25 g oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • ripaus sokeria
Täyte:
  • 370 g Mozzarella-juustoa paloina
  • 1 pieni sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 10 g öljyä
  • 1 purkki (400 g ) kuorittuja tomaatteja
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl pippuria
  • 50- 80 g rucolaa
  • 2 rkl basilikan lehtiä silputtuna
  • 10- 12 parmankinkku viipaletta
  • 30 g parmesan-juustoa
1. Lisää pizzapohjaan tulevat aineet kulhoon.
    Aseta aika 2 min / sulje kansi / tähkä.
2. Anna taikinan kohota kulhossa ennen kuin leivot kaksi ( halk. 30 cm) pizzaa.
3. Täytä toiveiden ja makusi mukaan.

Täyte:
1. Lisää mozzarellan palat kulhoon.
    Aseta aika 3 s / nopeus 5. Siirrä juusto toiseen astiaan.
2. Lisää sipulin puolikkaat ja valkosipulinkynsi.  
    Aseta aika 3 s / nopeus 5.
3. Lisää öljy.
    Aseta aika 3 min / Varoma/ nopeus 2.
4. Lisää tomaatit ja mausteet.  
    Aseta aika 20 s / nopeus 5.

 5. Levitä tomaattikastike ja ripottele juustoraaste pizzapohjan päälle.
    Paista 250 asteessa n. 15 min.
6. Lisää paistetun pizzan päälle rucolaa, parmankinkkuviipaleet ja
    höylättyä parmesan-juustoa. Pirskota päälle oliiviöljyä ja balsamicoa.
    Viva l´Italia :-)

Alkuperäinen ohje Thermomix Jeden Tag genießen- kirjasta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti