lauantai 13. elokuuta 2011

Ruokaisa kinkkusalaatti

neljä reilua annosta
  • 125 g pitkäjyväistä riisiä
  • 1 l vettä

  • 200 g pakasteherneitä
  • 300 g kinkkusuikaleita
  • 1 prk (220/ 140 g) ananasrenkaita
  • 1 pieni punasipuli
  • 1 punainen paprika

  • 1 prk kermaviiliä
  • (maitoa)
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • persiljaa
Tarjoiluun:
  • lehtisalaattia
  • leipää
1. Lisää vesi kulhoon. Mittaa riisi lävikköön.
    Aseta aika 15- 20 min / Varoma / nopeus 1.
2. Kaada riisi tarjoiluastiaan, lisää pakasteherneet sekaan.
3. Lisää punasipulin palat kulhoon.
    Aseta aika 5 s / nopeus 5.
4. Kaada riisin sekaan.
5. Lisää paprikanpalat kulhoon.  
    Aseta aika 5 s / nopeus 4.
6. Lisää kinkkusuikaleet ja ananaspalat riisin sekaan, sekoita varovasti.

7. Lisää kermaviili ja mausteet kulhoon. Ohenna tarvittaessa maidolla.
    Aseta aika 10 s / nopeus 4.
8. Kaada kastike kinkkusalaatin sekaan.

Tarjoa salaatin kanssa huuhdottua ja lingottua lehtisalaattia ja tuoretta leipää.
Tämä ohje on maidoton ja gluteeniton.

Alkuperäinen ohje Maku 2/ 09

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti