sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Fenkolilohta sitruunakastikkeella

  • 600 g lohifileetä
  • 40 g sitruunamehua
  • suolaa
  • pippuria
  • 500 g vettä
  • 750 g kala- tai kasvislientä
  • 1/2 nippua sitruunamelissaa
  • 250 g villiriisisekoitusta
  • n. 450 g fenkolia ohuina siivuina
Sitruunakastike:
  • 30 g jauhoja
  • 100 g kermaa
  • 10 g sokeria
  • (suolaa)
  • pippuria
  • sitruunanmehua tai sitruunan raastettu kuori
1. Viipaloi fenkolit ohuiksi viipaleiksi.
2. Levitä lohifileet Varomakorin ylimmälle tasolle. Mausta sitruunamehulla ja suolalla
3. Lisää vesi, kalaliemi ja sitruunamelissan lehdet varsineen kulhoon.
4. Lisää riisi lävikköön.
5. Mausta fenkoliviipaleet sitruunamehulla ja aseta viipaleet Varomakorin alimmalle tasolle.
6. Aseta lävikkö kulhoon ja Varomakori kulhon päälle.
    Aseta aika 20 min / Varoma/ nopeus 1.
7. Siirrä kala ja riisi lämpimään.

Sitruunakastike:
1. Ota keitinliemi talteen. Poista sitruunamelissan lehdet.
    Aseta perhosvatkain paikoilleen.
2. Lisää jauhot, kerma, mausteet ja sitruunanmehu.
    Aseta aika 4 min / 100 astetta / nopeus 4.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti