torstai 20. lokakuuta 2011

Lihapullat ja perunat mausteisella kastikkeella

viidelle

Lihapullat:
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 sipulia puolikkaina
  • 30 g öljyä
  • 500 g jauhelihaa
  • 1 muna
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl pippuria
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 30 g korppujauhoja
  • 20 g tomaattipuretta
1. Lisää valkosipulinkynnet ja sipulin puolikkaat kulhoon.
    Aseta aika 3 s / nopeus 5.
2. Lisää öljy.
    Aseta aika 2 min / Varoma/ nopeus 1.
3. Lisää loput aineet.
    Aseta aika 1 min / sulje kansi/ tähkä.
4. Pyöritä lihapulliksi ja aseta Varoman ylempään koriin.

Kastike ja perunat:
  • 2 pientä sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 40 g öljyä
  • 250 g vettä
  • 1-2 lihaliemikuutio
  • 100 g tomaattipuretta
  • (1/4 tl cayannepippuria)
    • 500 g kuorittuja perunoita paloina
    • punaista paprikaa kuutioina
    • 285 g maissia
    • 255 g kidneypapuja tai herneitä

    • 250 g vettä
    • 2 rkl vehnäjauhoja
      1. Lisää sipulin puolikkaat ja valkosipulin kynnet kulhoon.
          Aseta aika 3 s / nopeus 5.
      2. Lisää öljy.
          Aseta aika 2 min / Varoma / nopeus 1.
      3. Lisää vesi, lihaliemikuutio ja tomaattipure kulhoon.
      4. Lisää perunan palat lävikköön ja aseta paikoilleen.
          Aseta aika 13 min / Varoma / nopeus 1.
      5. Lisää Varoma korin alimmalle tasolle paprikan palat, maissi ja kidneypavut/ herneet.
      6. Aseta Varoma kori lihapullineen kulhon päälle.
          Aseta aika 10 min / Varoma/ nopeus 1.
      7. Siirrä lihapullat ja vihannekset tarjoiluastiaan.
      8. Lisää kulhoon 250 g vettä ja vehnäjauhot.
          Aseta aika 2 min / 100 astetta / nopeus 4.
      9. Yhdistä lihapullat ja kastike.
          Tarkista maku.



      Ei kommentteja:

      Lähetä kommentti