Taikina:
- 280 g sokeria
- 1 luomu appelsiinin kuoret
- 400 g porkkanoita paloina
- 4 munaa
- 240 g auringonkukkaöljyä
- 250 g vehnäjauhoja
- reilu 2 tl soodaa
- reilu 2 tl leivinjauhetta
- 2-3 tl kanelia
- 1/2-1 tl muskottipähkinää
- 1/4 tl suolaa
- 250 g sokeria
- 200 g tuorejuustoa
- 80 g pehmeää voita
Taikina:
1. Lisää sokeri ja appelsiininkuoret kulhoon.
Aseta aika 20 s / nopeus 10. Siirrä toiseen astiaan.
2. Lisää kulhoon porkkanan palat.
Aseta aika 5 s / nopeus 5. Siirrä toiseen astiaan.
3. Lisää munat, öljy ja appelsiinisokeriseos kulhoon.
Aseta aika 30 s / nopeus 5.
4. Lisää porkkanaraaste.
Aseta aika 15 s / nopeus 4.
5. Lisää jauhot, sooda, leivinjauhe ja mausteet.
Aseta aika 3 s / nopeus 6.
6. Levitä taikina leivinpaperin päälle uuninpellille.
Paista 180 asteessa n. 30- 35 min.
7. Anna jäähtyä. Ennen kuorrutteen levittämistä.
Kuorrute:
1. Lisää sokeri puhtaaseen ja kuivaan kulhoon.
Aseta aika 10 s /nopeus 10. Siirrä toiseen astiaan.
2. Lisää voi kulhoon.
Aseta aika 1 min / 50 asetetta/ nopeus 3.
3. Lisää tomusokeri ja tuorejuusto kulhoon.
Aseta aika 30 s / nopeus 3.
4. Levitä tuorejuustokuorrute vähän jäähtyneen pohjan päälle.
5. Koristele esim. suklaa- tai pähkinärouheella.
Tästä ei porkkanakakku enään parane!
Alkuperäinen ohje Mit Thermomix auf Reisen- kirjasta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti