maanantai 17. lokakuuta 2011

Porkkanakakku

pellillinen

Taikina:
  • 280 g sokeria
  • 1 luomu appelsiinin kuoret
  • 400 g porkkanoita paloina
  • 4 munaa
  • 240 g auringonkukkaöljyä
  • 250 g vehnäjauhoja
  • reilu 2 tl soodaa
  • reilu 2 tl leivinjauhetta 
  • 2-3 tl kanelia
  • 1/2-1 tl muskottipähkinää
  • 1/4 tl suolaa
Kuorrute:
  • 250 g sokeria
  • 200 g tuorejuustoa
  • 80 g pehmeää voita
Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.

Taikina:
1. Lisää sokeri ja appelsiininkuoret kulhoon.
    Aseta aika 20 s / nopeus 10. Siirrä toiseen astiaan.
2. Lisää kulhoon porkkanan palat.
    Aseta aika 5 s / nopeus 5. Siirrä toiseen astiaan.
3. Lisää munat, öljy ja appelsiinisokeriseos kulhoon.
    Aseta aika 30 s / nopeus 5.
4. Lisää porkkanaraaste.
    Aseta aika 15 s / nopeus 4.
5. Lisää jauhot, sooda, leivinjauhe ja mausteet.
    Aseta aika 3 s / nopeus 6.
6. Levitä taikina leivinpaperin päälle uuninpellille.
    Paista 180 asteessa n. 30- 35 min. 
7. Anna jäähtyä. Ennen kuorrutteen levittämistä.

Kuorrute:
1. Lisää sokeri puhtaaseen ja kuivaan kulhoon.
    Aseta aika 10 s /nopeus 10. Siirrä toiseen astiaan.
2. Lisää voi kulhoon.
    Aseta aika 1 min / 50 asetetta/ nopeus 3.
3. Lisää tomusokeri ja tuorejuusto kulhoon.
    Aseta aika 30 s / nopeus 3.
4. Levitä tuorejuustokuorrute vähän jäähtyneen pohjan päälle.
5. Koristele esim. suklaa- tai pähkinärouheella.

Tästä ei porkkanakakku enään parane!

Alkuperäinen ohje Mit Thermomix auf Reisen- kirjasta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti