torstai 10. marraskuuta 2011

Currywurst a`la Sansibar

*4 purkillista à 450 g

Sansibar- currykastike:
  • 150 g maustekurkkuja
  • 150 g sipulia (puolikkaina)
  • 60 g voita
  • 40 g sokeria
  • 40 g curryjauhetta
  • 1000g paseerattuja tomaatteja
  • 500 g tomaattiketsuppia
  • 70 g tomaaattipureeta
  • (10 g suolaa)
  • 1-2 tl sambal oelek- maustekastiketta
  • 1 lihaliemikuutio
  • 20 g hedelmäviinietikkaa
Makkara:
  • 6 bratwurstia tai vastaavaa
  • öljyä paistamiseen
Currykastike:
1. Lisää maustekurkut kulhoon. Siirrä toiseen astiaan.
    Aseta aika 2 s / nopeus 5.
2. Lisää sipulin puolikkaat.
    Aseta aika 5 s / nopeus 5. Laske massa  alas kulhon reunoilta.
3. Lisää voi ja sokeri.
    Aseta aika 3 min / Varoma/ nopeus 1.
4. Lisää curryjauhe.
    Aseta aika 2 min / Varoma/ nopeus 2.
5. Lisää loput aineet ja ensimmäisenä pilkotut maustekurkun palat.
    Aseta aika 15 min / 100 astetta/ suunnan vaihto / nopeus 3,5.

6. Paista bratwurstit hartaasti pannulla tai grillissä. Viipaloi makkarat.
7. Lisää makkaran palat kastikkeeseen.
    Maista Saksa huulillasi!

*Voit säilöä kastiketta tiiviisiin lasipurkkeihin. Kastike säilyy jääkapissa useamman viikon.
Yhdestä purkillisesta riittää kuuteen bratwurstiin.

Sansibar- currykastike soveltuu myös fondue- tai grillikastikkeeksi.

Alkuperäinen ohje Thermomix Pirates cooking- Piratenküche aus der Sansibar

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti