Sansibar- currykastike:
- 150 g maustekurkkuja
- 150 g sipulia (puolikkaina)
- 60 g voita
- 40 g sokeria
- 40 g curryjauhetta
- 1000g paseerattuja tomaatteja
- 500 g tomaattiketsuppia
- 70 g tomaaattipureeta
- (10 g suolaa)
- 1-2 tl sambal oelek- maustekastiketta
- 1 lihaliemikuutio
- 20 g hedelmäviinietikkaa
- 6 bratwurstia tai vastaavaa
- öljyä paistamiseen
1. Lisää maustekurkut kulhoon. Siirrä toiseen astiaan.
Aseta aika 2 s / nopeus 5.
2. Lisää sipulin puolikkaat.
Aseta aika 5 s / nopeus 5. Laske massa alas kulhon reunoilta.
3. Lisää voi ja sokeri.
Aseta aika 3 min / Varoma/ nopeus 1.
4. Lisää curryjauhe.
Aseta aika 2 min / Varoma/ nopeus 2.
5. Lisää loput aineet ja ensimmäisenä pilkotut maustekurkun palat.
Aseta aika 15 min / 100 astetta/ suunnan vaihto / nopeus 3,5.
6. Paista bratwurstit hartaasti pannulla tai grillissä. Viipaloi makkarat.
7. Lisää makkaran palat kastikkeeseen.
Maista Saksa huulillasi!
*Voit säilöä kastiketta tiiviisiin lasipurkkeihin. Kastike säilyy jääkapissa useamman viikon.
Yhdestä purkillisesta riittää kuuteen bratwurstiin.
Sansibar- currykastike soveltuu myös fondue- tai grillikastikkeeksi.
Alkuperäinen ohje Thermomix Pirates cooking- Piratenküche aus der Sansibar
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti