torstai 10. marraskuuta 2011

Sesamsämpylät a`la Sansibar


3 patonkia tai 12 sämpylää
  • 180 g vettä
  • 75 g sesamöljyä tai vastaavaa
  • 75 g valkoviiniä
  • 1/2 palaa hiivaa
  • ripaus sokeria
  • 500 g vehnäjauhoja
  • 1-2 rkl sesamin siemeniä
  • 1/2 tl suolaa
Pinnalle:
  • 80 g jugurttia
  • 3 rkl sesamin siemeniä
 1. Lisää vesi, öljy, viini, hiiva ja sokeri kulhoon.
    Aseta aika 3 min / 37 astetta / nopeus 2.
2. Lisää jauhot, sesamin siemenet ja suola.
    Aseta aika 3 min / sulje kansi / tähkä.
3. Jätä taikina kulhoon 10 minuutiksi vetäytymään.
    Aseta aika 3 min / sulje kansi/ tähkä.
4. Siirrä taikina toiseen astiaan 30 minuutiksi nousemaan.
    Peitä taikina liinalla.
5. Leivo taikinasta kolme patonkia tai 12 sämpylää.
6. Anna nousta pellillä vielä puolisen tuntia.
7. Voitele jugurtilla ja ripottele päälle seesamin siemeniä
    Paista 200 asteessa 20- 25 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti