sunnuntai 20. marraskuuta 2011

Hunajaiset kanankoivet

4-6 hengelle


Marinointi:
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 tl tuoretta timjamia
  • 10 g rypsiöljyä
  • 1 rkl fariini- tai muscovadosokeria
  • 1 tl chilijauhetta
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 4-6 kanankoipea
Hunajaglaseeraus:
  • 110 g hunajaa
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl ketsuppia
  • 2 tl hyvää sinappia
  • 2 tl worchestershirekastiketta
  • 1 tl valkoviinietikkaa
  • 1 tl sweet chiliä
  • sesamin siemeniä
    Kastike: 
    • 1 sipuli
    • 3 porkkanaa paloina
    • 1.3 l vettä
    • suolaa
    • 1-2 dl kermaa
    • 300 g basmatiriisiä
    • vihanneksia paloina esim paprika, punasipuli, tomaatti
    • timjamia
    • yrttisuolaa
    Marinadi:
    1. Lisää valkosipulinkynnet ja tuore timjami kulhoon.
        Aseta aika 5 s / nopeus 5.
    2. Lisää marinadin muut aineet.
        Aseta aika 5 s / nopeus 5.
        Sivele marinadi kanankoipien päälle ja anna marinoitua vähintään 4 tuntia jääkaapissa.

    Hunajaglaseeraus:
    1. Lisää kaikki hunajaglaseerauksen aineet kulhoon.
        Aseta aika 10 s / nopeus 5.
        Siirrä glaseeraus toiseen astiaan.

    Kastike:
    1. Lisää sipulin puolikkaat kulhoon.
        Aseta aika 5 s / nopeus 5.
    2. Lisää porkkanan palat.
        Aseta aika 3 s / nopeus 5.
    3. Lisää vesi ja suola.
    4. Aseta kanankoivet alempaa Varoma koriin ja aseta kulhon päälle.
        Aseta aika 30 min / Varoma / nopeus 1.
    5. Sivele koivet hunajaglasuurilla ja ripottele pinnalle sesamin siemeniä.
    6. Lisää riisi lävikköön.
        Aseta lävikkö kulhoon ja aseta Varoma kori uudelleen kulhon päälle.
        Aseta aika 20 min / Varoma / nopeus 1.
    7. Lisää vihannekset ylempään Varoma koriin. Mausta yrttisuolalla ja ripottele päälle timjamia.Aseta korit       päällekkäin Tarkista, että kulhossa on riittävästi vettä. Lisää tarvittaessa.
       Aseta aika 10 min / Varoma / nopeus 1.
    8. Siirrä riisi, koivet ja vihannekset lämpimään.
    9. Lisää kulhoon kerma.
        Aseta aika 2 1/2 min / 90 astetta/ nopeus 4.
    Tarjoile koivet lopun hunajaglasuurin kanssa.



    Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti