Marinointi:
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 tl tuoretta timjamia
- 10 g rypsiöljyä
- 1 rkl fariini- tai muscovadosokeria
- 1 tl chilijauhetta
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 4-6 kanankoipea
- 110 g hunajaa
- 1 rkl soijakastiketta
- 1 rkl ketsuppia
- 2 tl hyvää sinappia
- 2 tl worchestershirekastiketta
- 1 tl valkoviinietikkaa
- 1 tl sweet chiliä
- sesamin siemeniä
- 1 sipuli
- 3 porkkanaa paloina
- 1.3 l vettä
- suolaa
- 1-2 dl kermaa
- 300 g basmatiriisiä
- vihanneksia paloina esim paprika, punasipuli, tomaatti
- timjamia
- yrttisuolaa
1. Lisää valkosipulinkynnet ja tuore timjami kulhoon.
Aseta aika 5 s / nopeus 5.
2. Lisää marinadin muut aineet.
Aseta aika 5 s / nopeus 5.
Sivele marinadi kanankoipien päälle ja anna marinoitua vähintään 4 tuntia jääkaapissa.
Hunajaglaseeraus:
1. Lisää kaikki hunajaglaseerauksen aineet kulhoon.
Aseta aika 10 s / nopeus 5.
Siirrä glaseeraus toiseen astiaan.
Kastike:
1. Lisää sipulin puolikkaat kulhoon.
Aseta aika 5 s / nopeus 5.
2. Lisää porkkanan palat.
Aseta aika 3 s / nopeus 5.
3. Lisää vesi ja suola.
4. Aseta kanankoivet alempaa Varoma koriin ja aseta kulhon päälle.
Aseta aika 30 min / Varoma / nopeus 1.
5. Sivele koivet hunajaglasuurilla ja ripottele pinnalle sesamin siemeniä.
6. Lisää riisi lävikköön.
Aseta lävikkö kulhoon ja aseta Varoma kori uudelleen kulhon päälle.
Aseta aika 20 min / Varoma / nopeus 1.
7. Lisää vihannekset ylempään Varoma koriin. Mausta yrttisuolalla ja ripottele päälle timjamia.Aseta korit päällekkäin Tarkista, että kulhossa on riittävästi vettä. Lisää tarvittaessa.
Aseta aika 10 min / Varoma / nopeus 1.
8. Siirrä riisi, koivet ja vihannekset lämpimään.
9. Lisää kulhoon kerma.
Aseta aika 2 1/2 min / 90 astetta/ nopeus 4.
Tarjoile koivet lopun hunajaglasuurin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti