perjantai 18. marraskuuta 2011

Jauhelihakeitto

  • 90 g sipulia puolitettuna
  • 10 g öljyä
  • 1 l vettä
  • 1-2  liha- tai kasvisliemikuutio
  • pippuria
  • 450 g perunaa paloina
  • 200 g  porkkanaa paloina
  • 200 g keittojuureksia esim. lanttu, selleri, palsternakka
  • 400 g jauhelihaa
  • yrttejä mm. persiljaa, ruohosipuli
1. Lisää sipulin puolikkaat kulhoon.
    Aseta aika 5 s / nopeus 5.
2. Lisää öljy.
    Aseta aika 2 min / Varoma / nopeus 1.
3. Lisää vesi, liemikuutio, pippurit, perunan ja porkkanan palat ja keittojuurekset kulhoon.
4. Murusta jauheliha Varoman koriin ja aseta kori kulhon päälle.
    Aseta aika 20 min / Varoma / suunnan vaihto / nopeus 1.
5. Lisää jauheliha keiton sekaan.
    Aseta aika 10 min / 100 astetta / suunnan vaihto / nopeus 1.
6. Mausta yrteillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti