sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Mausteinen joululimppu



1 iso tai kaksi pientä leipää
  • 2.5 dl vettä
  • 1/2 palaa hiivaa
  • 120 g siirappia
  • 2 tl pomeranssinkuorta
  • 1 tl anista
  • 1 tl fenkolia
  • 1 tl suolaa
  • 150 g ruisjauhoja
  • 350 g vehnäjauhoja
  • 70 g öljyä
Voiteluun:
  • kananmuna
1. Lisää vesi, hiiva, siirappi ja mausteet kulhoon.
    Aseta aika 3 min / 37 astetta / nopeus 2.
2. Lisää loput aineet.
    Aseta aika 3 min / sulje kansi / tähkä.
    Siirrä toiseen astiaan ja anna kohota tunnin verran.
3.Alusta taikina ja leivo leiviksi.
4. Anna hetki kohota pellillä, pistele leivät ja voitele kananmunalla.
5. Paista 175 asteisessa uunissa tunti.

Vinkki
Valmista toinen taikina perään ja saat kolme reiluhkoa leipää mahtumaan samalle pellille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti