- 1-2 sipulia
- 20 g öljyä
- 1 iso kuiva sämpylä paloina
- loraus kermaa
- 800 g jauhelihaa
- 2 kananmunaa
- 1 tl suolaa
- pippuria
- 1 tl paprikajauhetta
- pakastevihanneksia
- esim. fetaa tai homejuustoa muruina
- 750 g vettä
- 750 g kuorittuja perunoita paloina
- 1 tl suolaa
- 3 dl perunoiden keitinlientä, murekkeen paistolientä
- 100 g kermaa
- 3 rkl maissitärkkelystä
- 1/2 lihaliemikuutio
- 1 rkl ketsuppia/ sinappia
- ruohosipulia/ persiljaa
Aseta aika 5 s / nopeus 5.
2. Lisää öljy.
Aseta aika 2 min / Varoma / nopeus 2.
3. Lisää sämpylän palat.
Aseta aika 10 s / nopeus 10.
4. Lisää kerma, jauheliha, kananmunat ja mausteet.
Aseta aika 1 min / sulje kansi / tähkä lastaa apuna käyttäen.
5. Levitä murekeseos leivinpaperin päälle ja taputtele märillä käsillä levyksi.
6. Levitä päälle vihannekset ja juusto.
7. Sulje levy leivinpaperia apuna käyttäen.
Kumoa mureke paiston kestävään vuokaan.
8. Paista 200 asteisessa uunissa n. 40 min.
9. Murekkeen paistuessa lisää kulhoon vesi ja suola.
10. Lisää lävikköön perunan palat.
Aseta aika 30 min / Varoma/ nopeus 1.
11. Ota perunoiden keitinliemi ja murekkeen paistoliemi talteen.
Lisää liemi ja muut aineet kulhoon.
Aseta aika 4 min / 100 astetta / nopeus 4.
Herkuttele!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti