torstai 10. marraskuuta 2011

Täysjyväiset sesamsämpylät

3 patonkia tai 12 sämpylää
  • 400 g spelttijyviä
  • 2 rkl sesamin siemeniä
  • 180 g vettä
  • 75 g sesamöljyä tai vastaavaa
  • 75 g valkoviiniä
  • 1/2 palaa hiivaa
  • ripaus sokeria
  • 100 g vehnäjauhoja
  • 1/2 tl suolaa
Pinnalle:
  • 80 g jugurttia
  • 3 rkl sesamin siemeniä
Lisää jyvät ja sesamin siemenet kulhoon.
Aseta aika 20 s / nopeus 10. Siirrä jauhot toiseen astiaan odottamaan.
Lisää vesi, öljy, viini, hiiva ja sokeri kulhoon.
Aseta aika 3 min / 37 astetta / nopeus 2.
Lisää jauhot ja suola.
Aseta aika 3 min / sulje kansi / tähkä.
Jätä taikina kulhoon 10 minuutiksi vetäytymään.
Aseta aika 3 min / sulje kansi/ tähkä.
Siirrä taikina toiseen astiaan 30 minuutiksi nousemaan. Peitä taikina liinalla.
Leivo taikinasta kolme patonkia tai 12 sämpylää.
Anne nousta pellillä puolisen tuntia.
Voitele jugurtilla ja ripottele päälle sesamin siemeniä
Paista 200 asteessa 20- 25 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti