torstai 22. joulukuuta 2011

Lanttulaatikko

1 1/2 litran vuoka 

  • 1 dl auringonkukansiemeniä
  • 1000 g lanttua paloina
  • 250 g vettä
  • 1 prk crème fraichea
  • 2 kananmunaa
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl inkivääriä
  • 1/4 tl maustepippuria
  • 1/4 tl muskottipähkinää
  • 3/4 dl hunajaa tai siirappia
1. Lisää auringonkukansiemenet kulhoon.
    Aseta aika 10 s / nopeus 8. Siirrä toiseen astiaan.
2  Lisää lantun palat kulhoon.
    Aseta aika 5 s / nopeus 5.
3. Lisää vesi kulhoon.
    Aseta aika 20 min / 100 astetta / nopeus 1.
    Lisää tarvittaessa aikaa.
4. Lisää kaikki aineet kulhoon.
    Aseta aika 30 s / nopeus 3.
    Tarkista maku ja paksuus.
5. Kaada voideltuun uunivuokaan ( 1 1/2 l)
6. Kuvioi pinta lusikalla ja ripottele päälle auringonkukansiemeniä kokonaisena tai hienonnettuna.
7. Kypsennä miedossa uuninlämmössä, sillä mitä hitaammin lanttulaatikko paistuu,
    sitä maukkaammaksi se tulee.
    Laatikon voit valmistaa etukäteen ja pakastaa.

    Alkuperäinen ohje Valion Kerma-lehtisestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti