torstai 22. joulukuuta 2011

Imelletty perunalaatikko

5-7 annosta

  • 1000 g perunoita paloina
  • 250 g vettä
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 30 g voita
  • 4 dl täysmaitoa
  • suolaa
  • 2-5 rkl siirappia
1. Aseta perhosvatkain paikoilleen.
2. Lisää perunan palat ja vesi kulhoon.
    Aseta aika 25 min / 100 astetta / nopeus 1.
3. Lisää sekaan vehnäjauhot. Siirrä seos toiseen astiaan.
4. Anna survoksen imeltyä lämpimässä paikassa 3-5 tuntia.
5. Kun seos on hieman löystynyt, lisää sekaan voi, maito ja suola.
    Seoksen tulee olla löysää.
6. Makeutta voit lisätä siirapilla.
7. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Jätä vuoka vajaaksi,
    koska ruoka kiehuu helposti yli.
8. Paista perunalaatikkoa 150 asteessa 2-3 tuntia.
    Jos haluat pakastaa perunalaatikon, tee se ennen kypsennystä.

Alkuperäinen ohje Valio Kerma-lehtisestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti