torstai 22. joulukuuta 2011

Porkkanalaatikko



väh. 2 litran vuoka/ pieniä vuokia

  • 8 dl täysmaitoa
  • 150 g puuroriisiä
  • 1000 g porkkanoita paloina
  • 250 g vettä
  • 1 kananmuna
  • 1/2 dl siirappia
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl valkopippuria
  • 1/4 tl muskottipähkinää
Pinnalle:
  • 2 rkl mantelirouhetta tai korppujauhoja
  • voita
1. Lisää maito kulhoon.
    Aseta aika 6- 8 min / 100 astetta / nopeus 1.
2. Lisää riisit.
    Aseta aika 30 min / 90 astetta / suunnan vaihto/ nopeus 1.
    Siirrä puuro toiseen astiaan.
3. Lisää porkkanan palat kulhoon.
    Aseta aika 10 s  / nopeus 5. 
4. Lisää vesi kulhoon.
    Aseta aika 20 min / 100 astetta / nopeus 1.
    Tarkista kypsyys, lisää tarvittaessa aikaa.

5. Lisää puuroon porkkanasose, kananmuna ja mausteet.
6. Kaada seos voideltuun uunivuokaan ( väh 2 l ).
    Ripottele pinnalle korppujauhoja ja lisää muutama nokare voita.
    Kypsennä 200 asteessa 50 -60 min.

Alkuperäinen ohje Valion Kerma-lehtisestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti