väh. 2 litran vuoka/ pieniä vuokia
- 8 dl täysmaitoa
- 150 g puuroriisiä
- 1000 g porkkanoita paloina
- 250 g vettä
- 1 kananmuna
- 1/2 dl siirappia
- 1 tl suolaa
- 1/4 tl valkopippuria
- 1/4 tl muskottipähkinää
- 2 rkl mantelirouhetta tai korppujauhoja
- voita
Aseta aika 6- 8 min / 100 astetta / nopeus 1.
2. Lisää riisit.
Aseta aika 30 min / 90 astetta / suunnan vaihto/ nopeus 1.
Siirrä puuro toiseen astiaan.
3. Lisää porkkanan palat kulhoon.
Aseta aika 10 s / nopeus 5.
4. Lisää vesi kulhoon.
Aseta aika 20 min / 100 astetta / nopeus 1.
Tarkista kypsyys, lisää tarvittaessa aikaa.
5. Lisää puuroon porkkanasose, kananmuna ja mausteet.
6. Kaada seos voideltuun uunivuokaan ( väh 2 l ).
Ripottele pinnalle korppujauhoja ja lisää muutama nokare voita.
Kypsennä 200 asteessa 50 -60 min.
Alkuperäinen ohje Valion Kerma-lehtisestä.


Ei kommentteja:
Lähetä kommentti