- 750 g maustamatonta kanasuikalelihaa
- 4 rkl soijakastiketta
- 250 g herkkusieniä viipaleina
- 1100 g vettä
- 1 1/2 tl suolaa
- 300 g riisiä
- 200 g kesäkurpitsaa kuutioina
- 300 g munakoisoa kuutioina
- 2 sipulia puolitettuna
- 8 aurinkokuivattua tomaattia öljyssä
- 50 g rypsiöljyä tai öljyä aurinkokuivatuista tomaateista
- 2 tl currya
- 50 g cashew-pähkinöitä*
- 1/2 tl pippuria
2. Lisää kanasuikeleet alempaan Varoman koriin.
Viipaloi joukkon herkkusienet.
3. Pilko kesäkurpitsa ja munakoiso kuutioiksi.
Aseta vihannekset ylempään Varoman koriin.
4. Lisää vesi ja suola kulhoon.
5. Mittaa riisi lävikköön.
6. Aseta lävikkö kulhoon ja Varoman korit päällekkäin kulhon päälle.
Aseta aika 25 min / Varoma/ nopeus 1.
Sekoita kerran kanasuikaleita ja sieniä höyrytyksen aikana.
7. Tarkista välillä riisien kypsyys, sillä eri riisit vaativat eripituisen kypsymisajan.
8. Siirrä kypsä riisi sivuun ja jatka keittämistä loppuun.
9. Yhditä vihannekset ja kanasieniseos. Pidä lämpimänä.
1. Ota keitinvesi talteen.
2. Lisää sipulin puolikkaat ja aurinkokuivatut tomaatit kulhoon.
Aseta aika 5 s / nopeus 5.
3. Lisää öljy ja curry.
Aseta aika 2 min / Varoma / nopeus 1.
4. Lisää 160 g keitinlientä, riisi, pähkinät ja pippuri.
Aseta aika 10 s / suunnan vaihto / nopeus 3 lastaa apuna käyttaen.
5. Yhditä kanavihannekset curryriisin sekaan.
8. Mausta tarvittaessa soijakastikkeella.
Lapsellisen hyvää :-)
*Pähkinöiden sijaan voit käyttää kuorittuja manteleita.
Alkuperäinen ohje Thermomix Kochen für sechs- lehtisestä
Tein tästä muunnellun, yksinkertaisen version. Mittasin saman määrän vettä ja suolaa kulhoon. Laitoin lävikköön ohjeen määrän riisiä. Suikaloin itse kanan, maustoin suolalla,yrttimausteella ja currylla. Laitoin ne ohjeen mukaan varoma-koriin. Ja kasviksia (parsakaali, kukkakaali, paprika ja kesäkurpitsa) ylimpään koriin. Kastikkeen tein ohjeellasi Kanakastike, muuntelemalla. Laitoin sipulin, margariinin ja vehnäjauhot. Nesteenä käytin liemen, joka jäi. Lisäsin vain vähän currya. Kaadoin kastikkeen koko ruuan päälle ja hyvää oli. Kaikki olivat ihastuneita!
VastaaPoistaHienoa! Ei ole yhtä ainutta oikeaa tapaa tehdä ja aina voi oikaista!
VastaaPoistaKaadapa seuraavan kerran lihasuikaleet kulhoon kastikkeen joukkoon ja pyöräytä 5-10 s, suunnan vaihto, nopeus 3.
Kylmään keitinveteen voit halutessasi lisätä sipulia, porkkanaa...antaa hyvän pohjan kastikkeelle.