torstai 2. helmikuuta 2012

Karjalanpiirakat

isoja 25- 30 kpl


Täyte:
  • 1200 g vettä
  • 1- 1 1/2  tl suolaa
  • 300 g puuroriisiä
  • 3 dl kermaa
Kuori:
  • 40 g ruisjyviä
  • 70 g ruisjauhoja
  • 140 g vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 10 g ruskeaa sokeria
  • 180 g kylmää vettä
  • 10 g öljyä
Voiteluun:
  • 1-2 dl maitoa
  • 25 g voita

    Täyte:
    1. Lisää vesi ja suola kulhoon.
        Aseta aika 5-8 min / Varoma / nopeus 1.
    2. Lisää riisit.
        Aseta aika 30 min / 90 astetta / suunnan vaihto / nopeus 1.
    3. Lisää kerma.
        Aseta aika 10- 15 s / suunnan vaihto / nopeus 4.
    4. Anna puuron jäähtyä.

    Kuori:
    1. Pese ja kuivaa kulho huolellisesti.
    2. Lisää ruisjyvät kulhoon.
        Aseta aika 1 min / nopeus 10.
    3. Lisää muut aineet.
        Aseta aika 10 s / nopeus 4.

    Voiteleminen:
    1. Lisää maito ja voi kulhoon.
        Aseta aika 3 min / 90 astetta / nopeus 1.

    1. Jaa taikina kahteen kolmeen osaan.
    2. Kauli hyvin jauhoitetulla pöydällä levyksi.
    3. Ota sopivaksi katsomallasi muotilla taikinalevystä karjalanpiirakan pohjia.
    4. Levitä kuorille täytettä ja rypytä molemmilla etusormilla samanaikaisesti.
    5. Nosta piirakat uuninpellille ja paista 225- 275 asteisessa uunissa 
        keskiosassa n. 15-20 min.
    6. Kasta kypsät piirakat heti uunista ottamisen jälkeen maito-voiseoksessa.
    7. Lado piirakat laakeaan astiaan ja peitä voipaperilla ja leivinliinalla.
        Anna piirakoiden pehmetä ja jäähtyä ennen tarjoamista.


    Vinkki:
    Keitä kananmunat munavoita varten  leipoessasi karjalanpiirakoita kts. tunnisteella perusohjeet.
    Voit raakapakastaa piirakat ja paistaa myöhemmin tarvittaessa.

    Alkuperäinen ohje Parhaat kotileivonnaiset- Kaarina Roininen- WSOY


    Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti