- 6 valkosipulin kynttä
- 140 g sipulia lohkoina
- 125 g pekonia kuutioina
- 750 g lampaan patalihaa paloina
- 750 g vettä
- 200 g punaviiniä
- 250 g tomaattipureeta
- 25 g vehnäjauhoja
- 2 laakerinlehteä
- 1-2 tl kuivattua timjamia
- 1 rkl ruskeaa sokeria
- 1 1/2 tl suolaa
- mustapippuria
- perunoita joko kuorineen tai kuorittuna
- kasviksia* esim parsakaalin ruusukkeita
- tuoretta timjamia
1. Lisää valkosipulin kynnet kulhoon.
Aseta aika 3 s / nopeus 5.
2. Lisää sipulin lohkot ja pekonin palat.
Aseta aika 3 min / Varoma / suunnan vaihto/ nopeus 1,
ruskista ilman mittalasia.
3. Lisää liha kulhoon.
Aseta aika 6 min / Varoma / suunnan vaihto/ sekoita,
ruskista ilman mittalasia.
4. Lisää vesi, punaviini, vehnäjauhot ja mausteet kulhoon.
Aseta aika 20 min / 100 astetta / suunnan vaihto / nopeus 1.
5. Lisää perunat alenpan Varoman koriin (sulje kannella) ja pane kulhon päälle.
Aseta aika 12 min / Varoma / suunnan vaihto / nopeus 1.
6. Lisää vihannekset ylempään (sulje kannella) Varoman koriin.
Aseta aika 13 min / Varoma / suunnan vaihto / nopeus 1.
Tarkista kypsyys, jatka aika tarvittaessa.
7. Viimeistele pata hienonnetulla tuoreella timjamilla.
* Eri vihannekset tarvitsevat erimittaisen kypsymisajan.
Esim. porkkanan viipaleet lisää jo perunoiden kanssa.
Ihan uskomattoman murea lampaanliha, jos et usko, niin kokeile :-)
Vinkki:
Timjamin sijaan voit käyttää minttua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti