torstai 2. helmikuuta 2012

Lammaspata perunoilla ja vihanneksilla

  • 6 valkosipulin kynttä
  • 140 g sipulia lohkoina
  • 125 g pekonia kuutioina
  • 750 g lampaan patalihaa paloina
  • 750 g vettä
  • 200 g punaviiniä
  • 250 g tomaattipureeta
  • 25 g vehnäjauhoja
  • 2 laakerinlehteä
  • 1-2 tl kuivattua timjamia
  • 1 rkl ruskeaa sokeria
  • 1 1/2 tl suolaa
  • mustapippuria 

    • perunoita joko kuorineen tai kuorittuna
    • kasviksia* esim parsakaalin ruusukkeita
    • tuoretta timjamia

    1. Lisää valkosipulin kynnet kulhoon.
        Aseta aika 3 s / nopeus 5.
    2. Lisää sipulin lohkot ja pekonin palat.    
        Aseta aika 3 min / Varoma / suunnan vaihto/ nopeus 1, 
        ruskista ilman mittalasia.
    3. Lisää liha kulhoon.
        Aseta aika 6 min / Varoma / suunnan vaihto/ sekoita, 
        ruskista ilman mittalasia.
    4. Lisää vesi, punaviini, vehnäjauhot ja mausteet kulhoon. 
        Aseta aika 20 min / 100 astetta / suunnan vaihto / nopeus 1.
    5. Lisää perunat alenpan Varoman koriin (sulje kannella) ja pane kulhon päälle.
        Aseta aika 12 min / Varoma / suunnan vaihto / nopeus 1.
    6. Lisää vihannekset ylempään (sulje kannella) Varoman koriin.
        Aseta aika 13 min / Varoma / suunnan vaihto / nopeus 1.
        Tarkista kypsyys, jatka aika tarvittaessa.

    7. Viimeistele pata hienonnetulla tuoreella timjamilla.


    * Eri vihannekset tarvitsevat erimittaisen kypsymisajan.
    Esim. porkkanan viipaleet lisää jo perunoiden kanssa.

    Ihan uskomattoman murea lampaanliha, jos et usko, niin kokeile :-)

    Vinkki:
    Timjamin sijaan voit käyttää minttua.

    Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti