perjantai 30. maaliskuuta 2012

Thai- kanaa riisillä




5 annosta
  • 400 g maustamatonta broilerisuikalelihaa
  • 3 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl paprikajauhetta
  • suolaa 
  • 1 purjo viipaleina

  • 300 g basmatiriisiä
  • 1 l vettä
  • Varoman korillinen erilaisia vihanneksia esim.parsakaalin ruusukkeita, paprikaa suikaleina, herkkusieniä viipaleina 

  • 5 g kookosrasvaa 
  • 1/2 - 2 tl vihreää thai -currytahnaa*
  • 400 ml kookosmaitoa
  • 3 kaffir- lehteä
  • keitinliemi

1. Mausta suikaleliha soijakastikkeella, paprikalla ja suolalla.
    Lisää maustettu suikaleliha alempaan Varoman koriin, ripota päälle purjoviipaleet.
2. Lisää riisi lävikköön ja vesi kulhoon.
3. Aseta Varoman kori kulhon päälle.
    Aseta aika 10 min / Varoma / nopeus 2.
4. Pese ja pilko vihannekset, levitä ylempään Varoman koriin.
    Aseta aika 10 min / Varoma / nopeus 2.
5. Siirrä riisi ja kasvikset lämpimään paikkaan. Ota keitinliemi talteen.

Liemi:
1. Lisää kookosrasva ja thai currytahna kulhoon.
    Aseta aika 1 min / Varoma / nopeus 2.
2. Lisää kookosmaito, kaffir- lehdet ja keitinliemi.
    Aseta aika 3 min / 100 astetta / suunnan vaihto/ nopeus 2.
3. Lisää suikaleliha ja purjo kulhoon.
    Aseta aika 5 s / suunnan vaihto / nopeus 3.
5. Sekoita kasvikset varovasti liemeen ja tarkista maku.

* Aloita thai- currytahnalla varovasti. Tulisuutta on helpompi lisätä kun ottaa pois ;-)

Tarjoile basmatiriisin kanssa.
Ehdoton lapsiperheen aasialainen herkku :-`)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti