- 3 l vettä (60-70 asteista)
- 300 g mämmi- ja leipämaltaita
- 1000 g ruisjauhoja
- 70-140 g siirappia
- 1/2 tl suolaa
- 2-3 rkl pomeranssinkuorta jauhettuna
1. Aseta perhosvatkain paikoilleen.
2. Lisää 1000 g vettä, 100 g maltaita, 330 g jauhoja.
Aseta aika 60 min / 70 astetta/ nopeus 3, hidasta nopeuteen 1
kunnes seos on tasaista.
3. Kaada seos 5 l vetoiseen kattilaan, joka on esilämmitetty kuumalla vedellä.
Kiedo kattila isoon pyyhkeeseen tai vilttiin, nosta lämpöiseen paikkaan.
4. Toista kohta 2.
5. Lisää keitos kattilaan jatkamaan imeltymistä.
6. Toista kohta 2.
7. Lisää keitokseen siirappi ja suola.
Aseta aika 5 s/ nopeus 3.
8. Lisää kolmas keitos kattilaan ja sekoita.
9. Kaada TM- kulhoon n. puolet keitoksesta.
Aseta aika 5 min/ 100 astetta/ nopeus 2.
10. Lisää puolet pomeranssista.
Aseta aika 5 min/ 90 astetta/ nopeus 2.
11. Kaada uunivuokaan. Jätä kuohumisvaaraa 1/3.
12. Toista kohdat 9-11.
13. Anna seosten jäähtyä. Kostuta mämmin pinta vedellä ohennetulla siirapilla,
kuorruttumisen estämiseksi.
Paista 130 asteessa kiertoilmalla 3-4 tuntia.
14. Jäähdytä. Säilytä jääkaapissa 3-4 päivää tekeytymässä.
Mämmi tarjoillaan kylmänä maidon, kerman tai vaniljakastikkeen kera.
Kotimämmin valmistus vaatii aikaa,
mutta Thermomixillä se käy vaivattomasti.
Mämmi tehdään kolmessa osassa.
Ensin keitosta ilmellytetään 60-70 asteessa.
Kun lämpötila nostetaan 100 asteeseen imeltyminen lakkaa.
Seoksen annetaan jäähtyä ennen paistamista, jottei se kuohuisi.
Rohkeasti mämmin tekoon!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti