Uunipellillinen
Pohja:
- 150 g emmental juustoa paloina
- 250 g rahkaa
- 2 munaa
- 4 rkl vehnäleseitä
- 3 rkl ruisjauhoja
- 1tl leivinjauhetta
Päällinen:
- iso sipuli puolikkaina
- 30 g öljyä
- 1-2 valkosipulinkynttä
- 3 rkl tomaattipyrettä
- 250 g tomaattimurskaa
- 1 tl timjamia
- 1/4-1/2 tl suolaa
- 1 prk (240g) säilöttyjä latva-artisokan sydämiä valutettuna ja halkaistuna
- 5 tuoretta herkkusientä viipaloituna
- munakoisoviipaleita (säilyke)
- mustapippuria myllystä
- rucola salaattia
- oliiviöljyä
Pohja:
1. Laita juusto kulhoon.
Aseta aika 5 / nopeus 6.
2. Lisää täytteen muut aineet.
Aseta aika 5 / nopeus 5.
3. Levitä taikina leivinpaperin päälle.
Esipaista 200 asteisessa uunissa n. 10 min.
Päällinen:
1. Laita sipulin puolikkaat kulhoon.
Aseta aika 3 s / nopeus 5.
2. Lisää öljy.
Aseta aika 3 min / Varoma/ nopeus 1.
3. Lisää tomaattipyre, -murska ja timjami.
Aseta aika 7 min / 100 astetta / nopeus 2.
4. Ota pohja uunista, lisää uuniin lämpöä 250 astetta.
5. Levitä tomaattikastike pohjalle, lisää artisokka, herkkusienet ja munakoisoviipaleet.
6. Paista uunissa 250 asteessa n. 6 min.
7. Rouhaise pintaan mustapippuria ja lisää juuri ennen tarjoilua rucola ja loraus hyvää oliiviöljyä.
Pohja on ns. vyötärön metsästäjän pizza ja artisokkapizzan alkulähde on Unelias kokki- blogista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti