perjantai 6. huhtikuuta 2012

Artisokkapizza



Uunipellillinen

Pohja:
  • 150 g emmental juustoa paloina
  • 250 g rahkaa
  • 2 munaa
  • 4 rkl vehnäleseitä
  • 3 rkl ruisjauhoja
  • 1tl leivinjauhetta

Päällinen:
  • iso sipuli puolikkaina
  • 30 g öljyä
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl tomaattipyrettä
  • 250 g tomaattimurskaa
  • 1 tl timjamia
  • 1/4-1/2 tl suolaa
  • 1 prk (240g) säilöttyjä latva-artisokan sydämiä valutettuna ja halkaistuna
  • 5 tuoretta herkkusientä viipaloituna
  • munakoisoviipaleita  (säilyke)
  • mustapippuria myllystä
  • rucola salaattia
  • oliiviöljyä

Pohja:
1. Laita juusto kulhoon.
    Aseta aika 5 / nopeus 6.
2. Lisää täytteen muut aineet.
    Aseta aika 5 / nopeus 5.
3. Levitä taikina leivinpaperin päälle.  
    Esipaista 200 asteisessa uunissa n. 10 min.

Päällinen:
1. Laita sipulin puolikkaat kulhoon.
    Aseta aika 3 s / nopeus 5.
2. Lisää öljy.  
    Aseta aika 3 min / Varoma/ nopeus 1.
3. Lisää tomaattipyre, -murska ja timjami.
    Aseta aika 7 min / 100 astetta / nopeus 2.
4. Ota pohja uunista, lisää uuniin lämpöä 250 astetta.

5. Levitä tomaattikastike pohjalle, lisää artisokka, herkkusienet ja munakoisoviipaleet.
6. Paista uunissa 250 asteessa n. 6 min.
7. Rouhaise pintaan mustapippuria ja lisää juuri ennen tarjoilua rucola ja loraus hyvää oliiviöljyä.

Pohja on ns. vyötärön metsästäjän pizza ja artisokkapizzan alkulähde on Unelias kokki- blogista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti