26-28 cm irtopohjavuoka
Pohja:
- 30 g sokeria
- 1 kananmuna
- 120 g voita tai margariinia
- 250 g vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 5 keltuaista
- 1000 g rahkaa ( 20 % rasvaa)
- 600 g maitoa
- 150- 250 g sokeria
- 120 g auringonkukkaöljyä
- 2 pss vaniljavanukasjauhetta
- 1 sitruunan mehu
1. Lisää pohjaan tulevat aineet kulhoon.
Aseta aika 50 s / sulje kansi/ tähkä.
2. Taputtele taikina irtopohjanvuoan (halk. 26-28 cm) pohjalle.
Täyte:
1. Erottele kananmunista valkuaiset erilliseen astiaan.
2. Lisää kaikki aineet kulhoon.
Aseta aika 1 1/2 min / nopeus 6.
3. Kaada täyte pohjan päälle.
Paista 180 asteessa n. 50 min.
Jäähdytä ennen tarjoilua. Mikäli maltat odottaa, kakku on parasta vasta seuraavana päivänä.
Vinkki:
Saat helposti muutettua reseptiä rahkapiirakan suuntaan lisäämällä täytteeseen rusinoita ja sitruunaa.
Aivan mahtava vaihtoehto on myös levittää esim. säilykemandariinin tai -persikan paloja pohjan päälle ennen täytteen kaatamista.
Tiesitkö,
että valkuaiset voi pakastaa myöhempää käyttöä varten?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti