torstai 5. huhtikuuta 2012

Juustokakku


26-28 cm  irtopohjavuoka

Pohja:
  • 30 g sokeria
  • 1 kananmuna
  • 120 g voita tai margariinia
  • 250 g vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
Täyte:
  • 5 keltuaista
  • 1000 g rahkaa ( 20 % rasvaa)
  • 600 g maitoa
  • 150- 250 g sokeria
  • 120 g auringonkukkaöljyä
  • 2 pss vaniljavanukasjauhetta
  • 1 sitruunan mehu 

Pohja:
1. Lisää pohjaan tulevat aineet kulhoon.
    Aseta aika 50 s / sulje kansi/ tähkä.
2. Taputtele taikina irtopohjanvuoan (halk. 26-28 cm)  pohjalle.

Täyte:
1. Erottele kananmunista valkuaiset erilliseen astiaan.
2. Lisää kaikki aineet kulhoon.
    Aseta aika 1 1/2 min / nopeus 6.
3. Kaada täyte pohjan päälle.
    Paista 180 asteessa n. 50 min.

Jäähdytä ennen tarjoilua. Mikäli maltat odottaa, kakku on parasta vasta seuraavana päivänä.

Vinkki:
Saat helposti muutettua reseptiä rahkapiirakan suuntaan lisäämällä täytteeseen rusinoita ja sitruunaa.
Aivan mahtava vaihtoehto on myös levittää esim. säilykemandariinin tai -persikan paloja pohjan päälle ennen täytteen kaatamista.

Tiesitkö, 
että valkuaiset voi pakastaa myöhempää käyttöä varten?









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti