perjantai 6. huhtikuuta 2012

Polenta


6 annosta
  • 50 g parmesan- juustoa paloina
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 20 g öljyä
  • 1000 g vettä
  • 2 kasvisliemikuutiota
  • (1/2 tl suolaa)
  • 250 g polentaa
 1. Lisää parmesanjuuston palat.
    Aseta aika 8 s / nopeus 8. Siirrä toiseen astiaan.
2. Lisää sipuli ja valkosipulinkynsi kulhoon.
    Aseta aika 3 s / nopeus 5.
3. Lisää öljy.
    Aseta aika 3 min / Varoma / nopeus 1.
4. Lisää loput aineet.
    Aseta aika 9 min / 100 astetta / nopeus 2.5.
5. Lisää parmesanjuustoraaste.
    Aseta aika 20 s / nopeus 4.
6. Kaada voideltuun uuninkestävään vuokaan ja
    paista uunissa 200 asteessa 25- 30 min.

Vaihtoehtoisesti voit paistaa polentataikinan uuninpellillä leivinpaperin päällä.
Leikkaa kypsä polenta kolmioiksi tai neliöiksi ja
paista öljyssä pannulla kullan ruskeiksi ennen tarjoilua.

Tiesitkö,
että polenta on pohjois-italialainen ruokalaji, jota syödään lisukkeena perunan, risoton tai perunamuusin tapaan. Polenta on karkeaksi jauhettua viljaa kuten maissia tai tattaria. Keitetystä polentasta voi muovata myös palloja tai puikuloita ja paistaa rapeaksi voissa tai oliiviöljyssä. Polentaa on syöty Italiassa jo Rooman vallan aikana.
Helppo tapa päästä Bergamon- tunnelmaan kotonasi ;-)

Alkuperäinen ohje Thermomix Viva i` Italia- keittokirjasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti