maanantai 9. huhtikuuta 2012

Tomaattikastike kalalle ja grilliperunat



neljä annosta

Grilliperunat: 
  • 500 g pieniä perunoita kuorineen
  • oliiviöljyä
  • karkeaa suolaa

Kala:
  • 600 g kalafileenä a`150 g
  • suolaa
  • pippuria
  • sitruunaa 
Tomaattikastike: 
  • 100 g kermaa
  • 1 sipuli puolikkaina
  • 20 g oliiviöljyä
  • 1 prk (400 g ) tomaattia paloina
  • 2 tl rosmariinia
  • 60 g appelsiinimehua
  • ripaus suolaa
  • 2 tl valkeaa balsamicoa
  • 1 tl maissitärkkelystä
  • basilikan lehtiä koristeeksi
Grilliperunat:
1. Pese perunat huolella ja puolita.
2. Voitele oliiviöljyllä ja ripottele päälle karkeaa suolaa.
3. Levitä uuninpellille ja pane uuniin 220 asteeseen paistumaan n. 25 min.

Kala ja kastike:
1. Levitä kalafileet Varoma korin pohjalle. Ripottele päälle suolaa, pippuria ja purista sitruunaa.
2. Aseta perhosvatkain paikoilleen.
3. Lisää kerma kulhoon.
    Aseta aika 1 min / nopeus 3. Siirrä vaahto toiseen astiaan.
4. Poista perhosvatkain ja lisää sipulin puolikkaat kulhoon.
    Aseta aika 5 s / nopeus 5.
5. Lisää öljy.
    Aseta aika 3 min / Varoma / nopeus 1.
6. Lisää muut aineet paitsi maissitärkkelys kulhoon, aseta Varoman kori kulhon päälle.
    Aseta aika 12 min / Varoma / nopeus 1.
7. Siirrä Varoman kori sivuun.
8. Lisää maissitärkkelys kulhoon.
    Aseta aika 30 s / nopeus 4-6-8.
    Aseta aika 1 min / 100 astetta / nopeus 1.
9. Lisää kermavaahto.
    Aseta aika 5 s / nopeus 3. 


Oikea gourmet- kastike! Tällä kastikkeella yllätät itsesi ja vieraat ;-)


Alkuperäinen ohje Thermomix Pirates cooking- keittokirjasta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti