keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Nakkipata

viidelle- kuudelle

  • 100 g sipulia puolikkaina
  • 10 g öljyä
  • 250 g porkkanoita siivuina/ paloina
  • 200 g selleriä viipaleina
  • 500 g vettä
  • 1 prk (500 g)  paseerattuja tomaatteja
  • 100 g purjorenkaita
  • 1 lihaliemikuutio
  • 1 tl pippurisekoitusta
  • 200 g pastaa
  • 200- 300 g nakkeja paloina
Pinnalle:
  • persiljaa tai ruohosipulia
1. Lisää sipulin puolikkaat kulhoon.
    Aseta aika 5 s / nopeus 5.
2. Lisää öljy.
    Aseta aika 2 min / Varoma / nopeus 1.
3. Lisää kaikki muut paitsi pasta ja nakit.
    Aseta aika 17 min / 100 astetta / suunnan vaihto / nopeus 1.
4. Lisää pasta ja nakinpalat.
    Aseta aika kts. keittoaika pakkauksen kyljestä/ 100 astetta / suunnan vaihto / nopeus 1.
5. Ripottele päälle reilusti persiljaa tai ruohosipulia.

Alkuperäinen ohje Pirkka- lehtisestä 33/ 2007

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti