torstai 17. toukokuuta 2012

Vaniljakiekot


n. 20 kpl

Taikina:
  • 480 g vehnäjauhoja
  • 3/4 palaa hiivaa
  • 220 g kylmää maitoa
  • 100 g sokeria
  • 80 g voita paloina
  • 1 muna
  • 1/2 tl suolaa
Täyte:
  • 100 g rusinoita
  • 50 g omenamehua tai rommia
  • 250 g maitoa
  • 20 g sokeria
  • 1/2 pkt vaniljavanukasjauhetta
  • 80 g creme fraiche

Voiteluun:
  • munaa
Sokerikuorrute:
  • 200 g sokeria
  • 30 g vettä

1. Lisää kaikki aineet kulhoon.
    Aseta aika 2 min / sulje kansi/ tähkä.
2. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.
3. Tee sillä aikaa täyte.

Täyte:
1. Lisää rusinat omenamehuun tai rommiin. Anna rusinoiden pehmentyä.
2. Lisää maito, sokeri ja vanukasjauhe kulhoon.
    Aseta aika 6-7 min / 90 astetta / nopeus 1-2, kunnes täyte on kermamaista.
3. Lisää creme fraiche ja rusinat.
4. Anna täytteen jäähtyä.

Leipominen:
1. Kauli taikinasta n. 30x 40 cm kokoinen levy.
2. Levitä täyte levylle ja kääri rullalle.
3. Leikkaa rullasta parin sentin paksuisia kiekkoja.
4. Asettele pellille ja anna kohota n. 20 min.
5. Voitele kananmunalla ja paista 200 asteessa 20- 25 min.

Kuorruttaminen:
1. Pese ja kuivaa kulho huolella.
2. Lisää sokeri kulhoon.
    Aseta aika 15 s / nopeus 10.
3. Lisää vesi.
    Aseta aika 20 s / nopeus 3-4.
4. Pursota kuorrutetta jäähtyneiden kiekkojen päälle.

Tiesitkö,
että leipomoissa aidot vaniljakiekot ovat leipälautasen kokoisia?
Voit tehdä myös bostonkakun tyylisen eli asettele kiekot vieriviereen rengasvuuan pohjalle ja paista kuten edellä.
Näkö muistuttaa pullaa, mutta on enemmän kakkumainen. Suosittelen kokeilemaan!

Alkuperäinen ohje Thermomix Jeden Tag genießen- kirjasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti