lauantai 9. kesäkuuta 2012

Calzone eli sisäänleivottu pizza



4 isoa tai pienempiä jopa 30 kpl

Taikina:
  • 500 g *jauhoja
  • 250 g kädenlämpöistä vettä
  • 1 pala hiivaa
  • 1 tl sokeria
  • 30 g oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
Täyte:
  • 150 g emmental- tai parmesanjuustoa paloina
  • 50 g aurinkokuivattuja tomaatteja
  • (valkosipulin kynsi)
  • tuoreita yrttjä esim. n. 10 lehteä basilika, pari oksaa oreganoa, pari oksaa timjamia tai 1 rkl pizzamaustetta
  • 100 g tuorejuustoa
  • 30 g tomaattipureeta

  • 100 g kinkkua kuutioina
  • 10 g salamia kuutioina
  • 150 g herkkusieniä viipaleina
  • 1 prk tonnikalaa valutettuna
  • 1 prk ananasmurskaa valutettuna
Taikina:
1. Lisää kaikki aineet kulhoon.
    Aseta aika 3 min / sulje kansi / tähkä.
2. Siirrä toiseen astiaan ja anna kohota puolisen tuntia.

Täyte:
1. Lisää juuston palat, aurinkokuivatut tomaatit, (valkosipulin kynsi) ja yrtit kulhoon.
    Aseta aika 5 s / nopeus 7.
2. Lisää tuorejuusto ja tomaattipuree.
3. Jaa taikina neljään osaan. Kauli ohuiksi pyöreiksi levyksi.
4. Levitä täytettä levyille, jätä reunat paljaiksi.
5. Täytä calzonet makusi mukaan joko  kinkku-, salamikuutoilla ja herkkusieniviipaleilla tai
     tonnikalalla ja  ananaksella.
6. Käännä reunat keskelle ja ummista reunat nipistämällä liitoskohta sormin kiinni.
7. Anna kohota pellillä parikymmentä minuuttia.
8. Paista uunissa 220 asteessa 20 minuuttia.

Vinkki
Voit jakaa jauhomäärän esim. 200 g spelttitäysjyvä- ja 300 g vehnäjauhoja tai
50 g pellavansiemeniä, 100 g ruisjauhoja ja 350 g vehnäjauhoja.
Mikäli käytät pellavansiemeniä, lisää siemenet ensimmäisenä kulhoon.
Aseta aika 5- 10 s / nopeus 10 ja lisää sen jälkeen loput aineet.

Alkuperäinen ohje Thermomix Viva l´Italia- kirjasta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti