sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

Kasvislasagne



Täyte:
  • 160 g sipulia puolikkaina
  • 4 valkosipulin kynttä
  • 10 g öljyä
  • 4-6 aurinkokuivattua tomaattia
  • 300 g porkkanoita paloina
  • 1 punainen paprika isoina paloina
  • 1 rkl hunajaa
  • 400 g tomaattimurskaa
  • suolaa
  • pippuria
  • 20 g tuoretta basilikaa
  • 5 g tuoretta oreganoa
  • 300 g kesäkurpitsaa viipaleina
Kastike:
  • 100 g parmesan- juustoa
  • 50 g voita
  • 60 g vehnäjauhoja
  • 600 g vettä
  • 1-2 kasvisliemikuutio
  • 200 g kaurakermaa
  • 200 g mozzarellaa paloina
  • muskottipähkinää
  • viherpippuria
  • suolaa
Täyte:
1. Lisää sipulin puolikkaat ja valkosipulin kynnet kulhoon.
    Aseta aika 5 s / nopeus 5.
2. Lisää öljy.
    Aseta aika 3 min / Varoma / nopeus 1.
3. Lisää aurinkokuivatut tomaatit.
    Aseta aika 5 s / nopeus 6.
4. Lisää porkkanan ja paprikan palat.
    Aseta aika 5 s / nopeus 4 lastaa apuna käyttäen.
5. Lisää hunaja, tomaattimurska, suola ja pippuri.
    Aseta aika 6 min / 100 astetta / nopeus 1.
    Siirrä täyte toiseen astiaan.
6. Lisää kulhoon basilikan ja oreganon lehdet.
    Aseta aika 5 s / nopeus 8.
7. Yhdistä yrttisilppu kasvisseokseen.

Kastike:
1. Huuhtele ja kuivaa kulho.
2. Lisää parmesan- juuston palat kulhoon.
    Aseta aika 5 s / nopeus 8. Siirrä toiseen astiaan.
3. Lisää voi, jauhot, vesi, kasvisliemikuutio ja kaurakerma kulhoon.
    Aseta aika 6 min / 100 astetta / nopeus 4.
4. Lisää joukkoon puolet parmesan- juustoraasteesta ja mozzarellan palat.
    Aseta aika 4 -5 min / 90 astetta / nopeus 1.

1. Asettele kerroksittain lasagne-levyjä, kasviseosta, kesäkurpitsaviipaleita ja kastiketta.
2. Toista kunnes päällimmäiseksi jää kerros lasagnelevyjä.
3. Kaada levyjen päälle loppu juustokastikkeesta niin että levyt peittyvät.
4. Ripottele päälle loppu parmesan- juustoraaste.
5. Paista uunissa 200 asteessa puolisen tunteia. Anna vetäytyä toiset puoli tuntia.

Lasagne on löysähköä, mutta hyvääääääääääääää!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti