lauantai 21. heinäkuuta 2012

Lämmin suklaatorttu



irtopohjavuoka halk. 22 cm

Taikina:
  • 6 valkuaista
  • ripaus suolaa
  • 250 g tummaa suklaata paloina ( kaakaota väh. 50 %)
  • 130 g voita paloina
  • 150 g sokeria
  • 6 keltuaista
  • 50 g vehnäjauhoja
Päällinen:
  • 100 g tummaa suklaata paloina ( kaakaota väh. 50 %)
  • 60 g vettä
  • 60 g sokeria
  • 20 g voita
Taikina:
1. Erottele valkuaiset.
2. Aseta perhosvatkain paikoilleen.
3. Lisää valkuaiset ja suola kulhoon.
    Aseta aika 5 min / nopeus 3-4. Siirrä vaahto toiseen astiaan.
4. Poista perhosvatkain.
5. Lisää kulhoon suklaan palat.
    Aseta aika 10 s / nopeus 7.
6. Lisää voi.
    Aseta aika 4 min / 50 astetta / nopeus 2.
7. Lisää sokeri ja keltuaiset.
    Aseta aika 20 s / nopeus 4.
8. Lisää jauhot.
    Aseta aika 10 s / nopeus 4.
9. Kaada taikina valkuaisvaahdon sekaan, sekoita varovasti.
10. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan ( halk. 22 cm).
     Paista uunissa 180 asteessa 25- 30 min.

Päällinen:
1. Lisää suklaan palat kulhoon.
    Aseta aika 10 s / nopeus 7.
2. Lisää vesi ja sokeri.
    Aseta aika 15 min / 100 astetta / nopeus 3 ilman mittalasia.
3. Lisää voi.
    Aseta aika 30 s / nopeus 4.
4. Kaada kuorrutus paistetun tortun päälle.

Tarjoile suklaatorttu lämpimänä vaniljajäätelön,- kastikkeen tai kermavaahdon kanssa.
Ranskalainen herkkujen herkku, josta ei kaloreita lasketa  ;-)

Alkuperäinen ohje Thermomix So koche ich gerne- keittokirjasta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti