irtopohjavuoka halk. 22 cm
Taikina:
- 6 valkuaista
- ripaus suolaa
- 250 g tummaa suklaata paloina ( kaakaota väh. 50 %)
- 130 g voita paloina
- 150 g sokeria
- 6 keltuaista
- 50 g vehnäjauhoja
- 100 g tummaa suklaata paloina ( kaakaota väh. 50 %)
- 60 g vettä
- 60 g sokeria
- 20 g voita
1. Erottele valkuaiset.
2. Aseta perhosvatkain paikoilleen.
3. Lisää valkuaiset ja suola kulhoon.
Aseta aika 5 min / nopeus 3-4. Siirrä vaahto toiseen astiaan.
4. Poista perhosvatkain.
5. Lisää kulhoon suklaan palat.
Aseta aika 10 s / nopeus 7.
6. Lisää voi.
Aseta aika 4 min / 50 astetta / nopeus 2.
7. Lisää sokeri ja keltuaiset.
Aseta aika 20 s / nopeus 4.
8. Lisää jauhot.
Aseta aika 10 s / nopeus 4.
9. Kaada taikina valkuaisvaahdon sekaan, sekoita varovasti.
10. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan ( halk. 22 cm).
Paista uunissa 180 asteessa 25- 30 min.
Päällinen:
1. Lisää suklaan palat kulhoon.
Aseta aika 10 s / nopeus 7.
2. Lisää vesi ja sokeri.
Aseta aika 15 min / 100 astetta / nopeus 3 ilman mittalasia.
3. Lisää voi.
Aseta aika 30 s / nopeus 4.
4. Kaada kuorrutus paistetun tortun päälle.
Tarjoile suklaatorttu lämpimänä vaniljajäätelön,- kastikkeen tai kermavaahdon kanssa.
Ranskalainen herkkujen herkku, josta ei kaloreita lasketa ;-)
Alkuperäinen ohje Thermomix So koche ich gerne- keittokirjasta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti