sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Purjo-fetapiirakka



piirakkavuoka 28 cm halk.


Taikina:
  • 200 g jauhoja
  • ripaus suolaa
  • 30 g kylmää vettä
  • 1 keltuainen
  • 100 g voita paloina
Täyte:
  • 30 g voita
  • 300 g purjoa viipaleina
  • 50 g valkoviiniä tai kasvislientä
  • 150 g crème fraiche
  • 30 g jauhoja
  • 200 g fetaa muruina
  • pippuria
  • muskottipähkinää
  • valkuainen
  • 1 muna
Taikina:
1. Lisää kaikki aineet kulhoon.
    Aseta aika 40 s / nopeus 5.
2. Kääri kelmuun ja laita jääkaappiin jäähtymään vartiksi.
3. Kauli taikina levyksi ja levitä pohja voidellun piirakkavuuan pohjalle.
4. Esipaista 180 asteessa n. 15 min.

Täyte:
1. Lisää voi ja purjoviipaleet kulhoon.
    Aseta aika 5 min / Varoma / suunnan vaihto/ nopeus 2.
2. Lisää viini, crème fraiche, ja jauhot.
    Aseta aika 6 min / 90 astetta / suunnan vaihto / nopeus 2.
3. Lisää puolet fetasta, suola, pippuri ja muskottipähkinä.
    Aseta aika 3- 5 s / suunnan vaihto / nopeus 2.
4. Lisää valkuainen ja kananmuna.
    Aseta aika 5 s / suunnan vaihto / nopeus 2.
5. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle.
6. Ripottele loput fetasta pinnalle.
7. Jatka paistamista 180 asteessa 25- 30 min tai kunnes pinta on kauniin ruskea.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti