piirakkavuoka 28 cm halk.
Taikina:
- 200 g jauhoja
- ripaus suolaa
- 30 g kylmää vettä
- 1 keltuainen
- 100 g voita paloina
- 30 g voita
- 300 g purjoa viipaleina
- 50 g valkoviiniä tai kasvislientä
- 150 g crème fraiche
- 30 g jauhoja
- 200 g fetaa muruina
- pippuria
- muskottipähkinää
- valkuainen
- 1 muna
1. Lisää kaikki aineet kulhoon.
Aseta aika 40 s / nopeus 5.
2. Kääri kelmuun ja laita jääkaappiin jäähtymään vartiksi.
3. Kauli taikina levyksi ja levitä pohja voidellun piirakkavuuan pohjalle.
4. Esipaista 180 asteessa n. 15 min.
Täyte:
1. Lisää voi ja purjoviipaleet kulhoon.
Aseta aika 5 min / Varoma / suunnan vaihto/ nopeus 2.
2. Lisää viini, crème fraiche, ja jauhot.
Aseta aika 6 min / 90 astetta / suunnan vaihto / nopeus 2.
3. Lisää puolet fetasta, suola, pippuri ja muskottipähkinä.
Aseta aika 3- 5 s / suunnan vaihto / nopeus 2.
4. Lisää valkuainen ja kananmuna.
Aseta aika 5 s / suunnan vaihto / nopeus 2.
5. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle.
6. Ripottele loput fetasta pinnalle.
7. Jatka paistamista 180 asteessa 25- 30 min tai kunnes pinta on kauniin ruskea.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti