perjantai 20. heinäkuuta 2012

Marinoitua kanafileetä, kesävihanneksilla ja couscousilla

5 annosta

Marinadi :
  • 6 maustamatonta kanafileetä
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1 tl currya
  • persiljasilppua

  • 150 g porkkanoita siivuina
  • 200 g kesäkurpitsaa siivuina
  • 1/2 punaista paprikaa paloina
  • 1/2 vihreää paprikaa paloina

  • 1 sipuli puolikkaina
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 50 g oliiviöljyä
  • 70 g tomaattipureeta
  • 400 g paseerattua tomaattia
  • 100 g vettä

  • 300 g couscos
  • 300 g vettä
  • 1/2 tl suolaa
  • 20 g oliiviöljyä
  • 100 g crème fraiche
Marinadi :
1. Purista sitruunan mehu ja mausta kanafileet. Anna marinoitua tunnin verran.

1. Viipaloi porkkanat ja kesäkurpitsat. Pilko paprikat suupaloiksi.
2.  Aseta vihannekset lävikköön.

1. Lisää kulhoon sipulin puolikkaat ja valkosipulinkynnet.
    Aseta aika 5 s / nopeus 5.
2. Lisää 50 g öljyä ja tomattipuree kulhoon.
    Aseta aika 5 min / Varoma / nopeus 1.
3. Levitä 5 kanafileet Varoman alampaan koriin.
4. Lisää paseerattu tomaatti, 100 g vettä ja loppu marinadi kulhoon.
5. Pilko 1 kanafilee paloiksi ja lisää kulhoon.
    Aseta aika 5 s / nopeus 2.
6. Aseta lävikkö kulhon sisään.
    Aseta aika 15 min / Varoma / nopeus 1.
7. Mittaa sillä aikaa couscos erilliseen astiaan, kaada päälle 300 g vettä,
    lisää suola ja oliiviöljy. Sekoita.
    Anna vetäytyä n. 5 min.
8. Kaada couscos Varoman ylempään koriin.
9. Aseta Varoman korit kulhon päälle.
    Aseta aika 15 min / Varoma / nopeus 1.
10. Siirrä vihannekset, kanafileet ja couscos syrjään.
11. Lisää creme fraiche kulhoon.
    Aseta aika 40 s / nopeus 10.

Tiesitkö, että
Poulet marinè et ses lègumes du Sud on etelä-ranskalainen ruoka, jossa vihanneksina tyypillisesti käytetään kesäkupitsaa ja paprikaa.

Lapsilta täydet pisteet :-))


Alkuperäinen ohje Thermomix Volldampf voraus- keittokirjasta.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti