tiistai 24. heinäkuuta 2012

Yrttikuorutettu kalafilee, perunoilla ja yrttikastikkeella

5 annosta

  • 600 g ruodotonta ja nahatonta kalafileetä
  • 20 g sitruunamehua
  • suolaa
  • pippuria

Kuorrute:
  • nippu persiljaa, yrttejä
  • 100 g goudaa paloina
  • 1 vanha sämpylä
  • 1 1/2 tl sinappia
  • 25 g voita

  • 500 g vettä
  • 1 kala- tai kasvisliemikuutio
  • 750 g perunoita paloina
  • 600 g kukka- ja parsakaalia
  • 200 g yrttituorejuustoa*
  • 40 g jauhoja
1. Levitä kalat uunivuuan pohjalle.
2. Pirskota kalan päälle sitruunamehua, ripottele suolaa ja pippuria.

Kuorrute:
1. Lisää yrtit kulhoon.
    Aseta aika 3 s / nopeus 8.
2. Lisää juuston ja sämpylän palat, sinappi ja voi.
    Aseta aika 5 s / nopeus 6.
3. Levitä yrttijuustoseos kalan päälle.
4. Paista uunissa 180 asteessa n. 12- 15 min.

1. Lisää vesi ja liemikuutio kulhoon.
2. Lisää perunat lävikköön. Lisää kukka- ja parsakaalit Varoman koriin.
    Aseta aika 30 min / Varoma / nopeus 1.
3. Siirrä kypsät perunat ja vihannekset tarjoiluastiaan. Pidä lämpimänä.
4. Lisää kulhoon tuorejuusto ja jauhot.
    Aseta aika 3 min / 100 astetta / nopeus 3.
5. Mausta suolalla ja pippurilla, halutessasi sitruunamehulla ja tuoreilla yrteillä.

* Yrttijuuston sijaan voit käyttää maustamatonta tuorejuustoa ja lisätä erilaisia yrttejä.

Ihana kalaruoka!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti