sunnuntai 26. elokuuta 2012

Kevyt lohivihannespannu



viidelle- kuudelle
  • 400 g lohifileetä kuutioina
  • suolaa
  • pippuria (sitruunapippuria)
  • 1 sitruunan mehu
  • 1-2 valkosipulinkynsi
  • tilliä

  • 1000 g vettä
  • 5 keskikokoista perunaa kuutioina
  • suolaa
  • 5 kevätsipulia suikaleina
  • 2 varsisellerin vartta paloina
  • 1 kesäkurpitsa siivuina
  • 12 cherry-tomaatteja puolikkaina
  • oliiveja
  • oliiviöljyä (voita)
  • tilliä

Valmistelu:
1. Levitä ylemmän Varoma- korin pohjalle leivinpaperi.
2. Levitä lohikuutiot paperin päälle, mausta suolalla ja pippurilla.
3. Pirskota sitruunamehua, mausta tillillä ja
    purista valkosipulinkynsi päälle.
4. Anna maustua.

Höyryttäminen:
1. Lisää vesi kulhoon.
2. Lisää perunakuutiot alempaan Varoman koriin. Mausta suolalla.
   Aseta aika 14 min / Varoma / nopeus 1-2.
3. Lisää perunoiden päälle Varoman koriin kesätsipulisuikaleet,
    varsisellerin palat ja kesäkurpitsaviipaleet.
4. Aseta ylempi Varoman kori alemman päälle, sulje kansi.
    Aseta aika 12 min / Varoma/ nopeus 1-2.
5. Lisää tomaatin puolikkaat ja oliivit Varoman koriin.
    Aseta aika 2 min / Varoma / nopeus 2. Tarkista kypsyys.
6. Yhdistä vihannekset ja lohikuutiot liemineen tarjoiluastiaan.
7. Sekoita varovasti. Pirskota päälle oliiviöljyä (voita) ja mausta tillillä.

Ihanan raikas kalaruoka!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti