perjantai 3. elokuuta 2012

Kiireisen kasvismakkarapata


6- 8 annosta

  • 90 g sipulia
  • 20 g öljyä
  • 500 g porkkanoita paloina
  • 100 g selleriä paloina
  • 800 g kuumaa vettä
  • 1- 2 rkl kasvisliemijauhetta
  • reilu 1 tl meiramia
  • 700 g perunoita paloina
  • 100 g kyssäkaalia pieninä kuutiona
  • 100 g parsakaalin kukintoja
  • 50 g purjorenkaita
  • 1 paprika suikaleina
  • yrttejä maun mukaan
  • 6 makkaraa siivuina
  • suolaa
  • pippuria
  • muskottipähkinää
1. Lisää sipulin puolikkaat kulhoon.
    Aseta aika 5 s / nopeus 5.
2. Lisää öljy.
    Aseta aika 3 min / Varoma / nopeus 1.
3. Lisää porkkanan ja sellerin palat kulhoon.
    Aseta aika 5- 10 s / nopeus 4 lastaa apuna käyttäen.
4. Lisää vesi, kasvisliemijauhe ja meirami.
5. Lisää vihannekset Varoman koriin, ripottele päälle yrttejä.
    Lisää makkarat myös vihannesten joukkoon Varoman koriin.
    Aseta Varoma korit kulhon päälle.
    Aseta aika n. 30 min / Varoma / nopeus 1.
6. Tarkista kypsyys. Lisää aikaa tarvittaessa.
7. Yhdistä kasvisliemi ja vihannekset ja makkarat tarjoiluastiaan.
8. Tarkista maku.

Voit käyttää eri vihanneksia kauden mukaan.
Jättämällä perunan pois saat vähähiilihydraattisen vaihtoehdon.
Makkaran voit korvata tofunakeilla, jolloin saat padasta herkullisen kasvisversion.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti