torstai 2. elokuuta 2012

Sydänystävän "maksamakkara"


  • 30 g sipulia
  • kourallinen tuoretta persiljaa
  • 200 g savutofua
  • 230 g kidneypapuja valutettuna
  • 5 g oliiviöljyä
  • 1-2 rkl tomaattipureeta
  • 2 tl tuoretta meiramia
  • 1 tl timjamia
  • suolaa
  • pippuria
  • ripaus sokeria
1. Valuta kidneypavut lävikössä.
2. Lisää sipuli ja persilja kulhoon.
    Aseta aika 3 s / nopeus 8.
3. Lisää tofu, kidneypavut ja muut aineet.
    Aseta aika 10 s / nopeus 8. Auta massa alas kulhon reunoilta.
    Toista tarvittaessa 5-10 s / nopeus 8.
4. Kääri kelmuun ja anna tekeytyä jääkaapissa.

Nauti kuin ikään maksamakkaraa, mutta sydänystävällisesti : D

Tiestikö, että
kidneypavut soveltuvat sekä lämpimiin että kylmiin ruokiin, esimerkiksi pata- ja wok-ruokiin, salaatteihin ja keittoihin? Miedon makunsa ansiosta ne tasapainottavat voimakkaasti maustettuja ruokia.

Valmiiksi kypsennetyt pavut sisältävät paljon proteiinia, kuituja, kivennäisaineita ja vitamiineja. Runsas kuitupitoisuus auttaa myös hallitsemaan veren kolesterolia. Lisäksi pavuissa on matala GI-arvo, jonka ansiosta ne ovat hyviä varsinkin painoaan tarkkaileville ja diabeetikoille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti