keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Thai- kalapihvit maapähkinäkastikeella



8-10 kpl

Pihvit:
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 4 kaffir- lehteä°
  • 400 g pakasteseitä
  • 1- 2 tl vihreää tai punaista currytahnaa°
  • 1 kananmuna
  • 10 g vehnäjauhoja
  • 5 g kalakastiketta°
  • pippuria
  • öljyä paistamiseen

Maapähkinäkastike:
  • 50 g maapähkinätahnaa°
  • 100- 150 g kookosmaitoa
  • 5 g soijakastiketta
  • 1/2 sitruunan mehu
  • ripaus sokeria
  • punaista chiliä

Pihvit:

1. Lisää valkosipulinkynsi ja kaffir- lehdet kulhoon.
    Aseta aika 3 s / nopeus 8. Auta massa alas reunoilta.
2. Lisää loput aineet.
    Aseta aika 10- 30 s / nopeus 5. (aika on suhteessa siihen miten hienojakoista pihveistä haluat)
3. Levitä pihvitaikinaa suoraan lettupannulle.
4. Paista hitaasti öljyssä kauniin ruskeiksi.
4. Höyrytä riisi lävikössä ja vihannekset Varoman korissa pihvien paistamisen ajan.

Maapähkinäkastike:

1. Lisää kaikki aineet kulhoon.
   Aseta aika 2 1/2 min / 100 astetta / nopeus 4.
2. Tarjoile kalapihvien,  riisin ja vihannesten kanssa.

Suositeltava vaihtoehto perinteisille kalapihveille. Ehdottomasti kokeilemisen arvoista!

° Kalakastikkeen, kaffir- lehdet, thai- curry- ja maapähkinätahnan löydät aasialaisesta kaupasta tai osastolta.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti