6 annosta
- 200 g punaisia linssejä
- 500 g vettä
- 400 g munakoisoa
- 50 g oliiviöljyä
- 200 g sipulia
- 3 valkosipulin kynttä
- 150 g paprikaa reiluina paloina
- 400 g ( 1 prk) tomaattimurskaa
- 120 g punaviiniä
- 1 rkl oreganoa
- 1 tl inkivääriä
- 1- 2 tl suolaa
- 1/2 tl pippuria
- 40 g voita
- 500 g maitoa
- 40 g vehnäjauhoja
- (suolaa)
1. Kaada linssit (500 g) veteen ja anna liota 1 tunnin ajan.
2. Leikkaa munakoiso 1 cm:n vahvuisiksi sivuksi ja levitä ne
tasaisesti molempiin Varoman koreihin.
tasaisesti molempiin Varoman koreihin.
3. Lisää öljy, sipulin puolikkaat, valkosipulin kynnet ja
paprikan palat kulhoon.
paprikan palat kulhoon.
Aseta aika 5 s / nopeus 5.
4. Lisää tomaattimurska.
Aseta aika 2 s / nopeus 5.
5. Lisää punaviini ja mausteet.
Aseta Varoman kori kulhon päälle.
Aseta aika 20 min / Varoma / nopeus 1.
6. Lisää valutetut linssit.
Aseta aika 5 min / 100 astetta / suunnan vaihto / nopeus 1.
7. Linssien kiehuessa asettele munakoisoviipaleet uunivuokaan limittäin.
8. Kaada linssiseos viipaleiden päälle.
9. Kulhoa ei välttämättä tarvitse huuhdella.
Lisää kulhoon voi, maito ja vehnäjauhot.
Aseta aika 8 min / 90 astetta / nopeus 4.
10. Kaada valkokastike vuokaan päällimäiseksi.
11. Paista uunissa 200 asteessa n. 30 min.
Jopa pihvinsyöjät nöyrtyvät tätä syödessä ;-)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti