lauantai 27. lokakuuta 2012

Linssimoussaka


6 annosta


  • 200 g punaisia linssejä
  • 500 g vettä

  • 400 g munakoisoa
  • 50 g oliiviöljyä
  • 200 g sipulia
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 150 g paprikaa reiluina paloina
  • 400 g ( 1 prk) tomaattimurskaa
  • 120 g punaviiniä
  • 1 rkl oreganoa
  • 1 tl inkivääriä
  • 1- 2 tl suolaa
  • 1/2 tl pippuria

  • 40 g voita
  • 500 g maitoa
  • 40 g vehnäjauhoja
  • (suolaa)

1. Kaada linssit
(500 g) veteen ja anna liota 1 tunnin ajan.
2. Leikkaa munakoiso 1 cm:n vahvuisiksi sivuksi ja levitä ne
   tasaisesti molempiin Varoman koreihin.
3. Lisää öljy, sipulin puolikkaat, valkosipulin kynnet ja
   paprikan palat kulhoon.
    Aseta aika 5 s / nopeus 5.
4. Lisää tomaattimurska.
    Aseta aika 2 s / nopeus 5.
5. Lisää punaviini ja mausteet.
    Aseta Varoman kori kulhon päälle.
    Aseta aika 20 min / Varoma / nopeus 1.
6. Lisää valutetut linssit.
    Aseta aika 5 min / 100 astetta / suunnan vaihto / nopeus 1.
7. Linssien kiehuessa asettele munakoisoviipaleet uunivuokaan limittäin.
8. Kaada linssiseos viipaleiden päälle.
9. Kulhoa ei välttämättä tarvitse huuhdella.
   Lisää kulhoon voi, maito ja vehnäjauhot.
    Aseta aika 8 min / 90 astetta / nopeus 4.
10. Kaada valkokastike vuokaan päällimäiseksi.
11. Paista uunissa 200 asteessa n. 30 min.

Jopa pihvinsyöjät nöyrtyvät tätä syödessä ;-)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti