perjantai 26. lokakuuta 2012

Risotto aurinkokuivatuilla tomaateilla ja fetalla


kuudelle
  • 50 g aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 60 g sipuli
  • 35 g oliiviöljyä*
  • 250 g risottoriisiä
  • 100- 150 g valkoviiniä*
  • 700 g kuumaa kasvislientä
  • 180 g feta- juustoa pieninä kuutioina
  • mustapippuria myllystä

    1. Lisää aurinkokuivatut tomaatit kulhoon.
        Aseta aika 2-3 s / nopeus 6. Siirrä toiseen astiaan.
    2. Lisää sipuli puolikkaina kulhoon. 
        Aseta aika 5 s / nopeus 5.
    3. Lisää oliiviöljy.
        Aseta aika 3 min / Varoma / nopeus 1.
    4. Lisää risottoriisi.  
        Aseta aika 3 min  /100 astetta / suunnan vaihto / nopeus 1.
    5. Lisää valkoviini.  
        Aseta aika 5 s / suunnan vaihto / nopeus 2.
    6. Lisää kuuma kasvisliemi.
        Aseta aika 22 min / 100 astetta / suunnan vaihto / sekoita,
        keitä ilman mittalasia.
    7. Sekoita risoton joukkoon fetajuustokuutiot,
        aurinkokuivattutomaattisilppu ja pippuri. 

    *Voit korvata osan öljystä aurinkokuivattujen tomaattien öljyllä, joka antaa pikantin lisän risottoon.
    *Valkoviini antaa risotolle oikean säväyksen, mutta voit korvata sen toki kasvisliemellä.

    Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti