torstai 22. marraskuuta 2012

Lohi- perunapiirakka



piirakkavuoka halk. 26 cm

Taikina:

  • 150 g vehnä- tai sämpyläjauhoja
  • 70 g voita paloina
  • 1/2 tl suolaa
  • 50 g vettä
Päällinen:
  • 500 g vettä
  • 150 g perunoita*
  • 1 pieni punasipuli
  • 200 g ranskankermaa
  • 3 munaa
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl pippuria
  • pari ripausta muskottipähkinää
  • ruohosipulia
  • 150 g kylmäsavulohta
Taikina:
1. Lisää kaikki aineet kulhoon.
   Aseta aika 1 min / sulje kansi/ tähkä.
2. Anna taikinan seistä jääkaapissa puolisen tuntia.
3. Tee sillä aikaa täyte.

Täyte:
1. Lisää kuoritut perunan puolikkaat lävikköön.
2. Lisää vesi kulhoon.
   Aseta aika 20 min / Varoma/ nopeus 1.
3. Leikkaa vähän jäähtyneet perunat 0, 5 cm:n paksuisiksi siivuiksi.
4. Tyhjennä kulho.
5. Lisää kulhoon sipulin puolikkaat.
   Aseta aika 5 s / nopeus 5.
6. Lisää ranskankerma, munat ja mausteet kulhoon.
   Aseta aika 20 s / nopeus 3.
7. Taputtele taikina jauhoitetuin sormin piirakkavuuan (halk. 26 cm)
   pohjalla ja reunoille.
8. Levitä päälle peruna- ja lohiviipaleet.
9. Kaada täyte viipaleiden päälle.
   Paista uunissa 180 asteessa n. 40 min tai
   kunnes on kauniin ruskea.


* Voit käyttää edellisen päivän keitettyjä perunoita. Jatka siinä tapauksessa täytteen teon kohdasta 3.

Ihana iltapalapiirakka tai välipala. Maistuu myös kylmänä salaaatin kaverina!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti