piirakkavuoka halk. 26 cm
Taikina:
- 150 g vehnä- tai sämpyläjauhoja
- 70 g voita paloina
- 1/2 tl suolaa
- 50 g vettä
Päällinen:
- 500 g vettä
- 150 g perunoita*
- 1 pieni punasipuli
- 200 g ranskankermaa
- 3 munaa
- 1 tl suolaa
- 1/2 tl pippuria
- pari ripausta muskottipähkinää
- ruohosipulia
- 150 g kylmäsavulohta
Taikina:
1. Lisää kaikki aineet kulhoon.
Aseta aika 1 min / sulje kansi/ tähkä.
2. Anna taikinan seistä jääkaapissa puolisen tuntia.
3. Tee sillä aikaa täyte.
Täyte:
1. Lisää kuoritut perunan puolikkaat lävikköön.
2. Lisää vesi kulhoon.
Aseta aika 20 min / Varoma/ nopeus 1.
3. Leikkaa vähän jäähtyneet perunat 0, 5 cm:n paksuisiksi siivuiksi.
4. Tyhjennä kulho.
5. Lisää kulhoon sipulin puolikkaat.
Aseta aika 5 s / nopeus 5.
6. Lisää ranskankerma, munat ja mausteet kulhoon.
Aseta aika 20 s / nopeus 3.
7. Taputtele taikina jauhoitetuin sormin piirakkavuuan (halk. 26 cm)
pohjalla ja reunoille.
pohjalla ja reunoille.
8. Levitä päälle peruna- ja lohiviipaleet.
9. Kaada täyte viipaleiden päälle.
Paista uunissa 180 asteessa n. 40 min tai
kunnes on kauniin ruskea.
kunnes on kauniin ruskea.
* Voit käyttää edellisen päivän keitettyjä perunoita. Jatka siinä tapauksessa täytteen teon kohdasta 3.
Ihana iltapalapiirakka tai välipala. Maistuu myös kylmänä salaaatin kaverina!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti