- 80 g sipulia puolitettuna
- 1 l vettä
- 1-2 liha- tai kasvisliemikuutio
- 10 mustapippuria
- 1-2 laakerinlehti
- 1 rkl paprikajauhetta
- 450 g perunaa paloina
- 200 g porkkanaa paloina
- 200 g keittojuureksia* esim. lanttu, selleri, palsternakka
- 400 g siskonmakkaraa
- persiljaa
Aseta aika 5 s / nopeus 5.
2. Lisää vesi, liemikuutio, mausteet, porkkanan palat ja
keittojuurekset kulhoon.
Aseta aika 15 min / Varoma / suunnan vaihto / sekoita.
3. Lisää perunan palat.
Aseta aika 15 min / 100 astetta / suunnan vaihto/ sekoita.
Tarkista vihannesten kypsyys.
4. Purista siskonmakkara kuorestaan keittoon.
Aseta aika 5 min / 100 astetta / suunnan vaihto / sekoita.
5. Mausta persiljalla.
* Mikäli käytät pakastejuureksia, keittoaika on silloin lyhyempi.
Käytin siskonmakkaran sijaan saksalaista Weißwurstia ja hyvää tuli!
Vinkki:
Voit valmistaa keittoa kerralla isomman annoksen (4 litraa), kun lisäät osan vihanneksista Varoman koriin ja yhdistät lopuksi keiton ja vihannekset. Siinä tapauksessa käytä 100 asteen sijaan Varoma- toimintoa ja pidennä hieman keittoaikaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti