tiistai 6. marraskuuta 2012

Siskonmakkarakeitto



  • 80 g sipulia puolitettuna
  • 1 l vettä
  • 1-2  liha- tai kasvisliemikuutio
  • 10 mustapippuria
  • 1-2 laakerinlehti
  • 1 rkl paprikajauhetta
  • 450 g perunaa paloina
  • 200 g  porkkanaa paloina
  • 200 g keittojuureksia* esim. lanttu, selleri, palsternakka
  • 400 g siskonmakkaraa 
  • persiljaa
1. Lisää sipulin puolikkaat kulhoon.
    Aseta aika 5 s / nopeus 5.
2. Lisää vesi, liemikuutio, mausteet, porkkanan palat ja
    keittojuurekset kulhoon.
    Aseta aika 15 min / Varoma / suunnan vaihto / sekoita.
3. Lisää perunan palat.
    Aseta aika 15 min / 100 astetta / suunnan vaihto/ sekoita.
    Tarkista vihannesten kypsyys.
4. Purista siskonmakkara kuorestaan keittoon.
    Aseta aika 5 min / 100 astetta / suunnan vaihto / sekoita.
5. Mausta persiljalla.

* Mikäli käytät pakastejuureksia, keittoaika on silloin lyhyempi.

Käytin siskonmakkaran sijaan saksalaista Weißwurstia ja hyvää tuli!

Vinkki:
Voit valmistaa keittoa kerralla isomman annoksen (4 litraa), kun lisäät osan vihanneksista Varoman koriin ja yhdistät lopuksi keiton ja vihannekset. Siinä tapauksessa käytä 100 asteen sijaan Varoma- toimintoa ja pidennä hieman keittoaikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti