sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Suklainen Isäinpäiväkakku



irtopohjavuoka halk. 24-26 cm

Kakkupohja
  • 200 g taloussuklaata paloina
  • 150 g voita paloina
  • 150 g sokeria
  • 150 g vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 5 munaa
Kinuskikuorrute
  • 140 g sokeria
  • 200 g kermaa
  • 50 g voita
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 1 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl vaniljasokeria
Kostutukseen 
  • 0,5 dl Baileys- juomaa tai kahvia
  • 2 dl maitoa

Täyte ja päällinen
  • 6 liivatelehteä
  • 2 rkl Baileys- juomaa tai kahvia
  • 4 dl kermaa
  • 250 g mascarbonejuustoa
  • tomusokeria
  • 400 g lakkahilloa

Kakkupohja:
1. Lisää suklaan palat kulhoon.
    Aseta aika 18 s / nopeus 8.
2. Lisää voin palat.
    Aseta aika 2 min / 37 astetta / nopeus 3.
3. Lisää sokeri, jauhot, leivinjauhe ja munat.
    Aseta aika 30 s / nopeus 4.
4. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhoitettuun
   halk. 26 cm irtopohjavuokaan.
5. Paista uunissa 175 asteessa n. 40 min.


Kinuskikuorrute:
1. Lisää sokeri ja kerma kulhoon.
    Aseta aika n. 60 min / 100 astetta / nopeus 1-2.
    Kun keitos kiehuu, ota mittalasi pois, ettei kinuski kiehu yli.
2. Tee vesilasitesti. Tiputa tippa kinuskia kylmään veteen,
   jos tippa pysyy ehjänä, kinuski on valmista.
3. Lisää voi, kaakao ja vehnäjauhot.
    Aseta aika 1 min / 100 astetta / nopeus 1-2.
4. Lisää vaniljasokeri.
    Aseta aika 2 s / nopeus 2.
5. Kaada kinuski pöydälle levitetyn muovin päälle.
6. Levitä toinen muovi kinuskin päälle.
   Kaaviloi kinuskista haluamasi vahvuinen ja kokoinen levy.
7. Kinuski voi rauhassa jäähtyä, mitään kiirettä kinuskin laitolla
   kakun päälle ei ole.
   (Itse tein edellisenä päivänä jääkaappiin)

Täyte ja täyttäminen:

1. Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään 5 minuutiksi.
2. Lisää pehmenneet liivatelehdet kuumaan 2 rkl Baileys- juomaan.

1. Pese kulho ja kuivaa hyvin.
2. Aseta perhosvatkain paikoilleen.
3. Lisää kerma kulhoon.
   Seuraa kerman vatkautumista kannen aukosta/ nopeus 4.
4. Mausta tomusokerilla ja mascarbonejuustolla.
5. Lisää liivatelehdet tasaisena nauhana.
6. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen kerrokseen.
7. Aseta ensimmäinen kerros tarjoiluvadille, kostuta kahvilla
   tai Baileys- juomalla ja levitä tasainen kerros hilloa.
8. Levitä hillokerroksen päälle mascarbonevaahtoa,
   toista toisen kerroksen kohdalla samoin.
9. Aseta kevyt paino esim. lautanen kakun päälle ja
   anna kakun tekeytyä jääkaapissa ennen koristelua.
10. Levitä päälle kinuskikerros ja koristele haluamallasi tavalla.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti