16 kpl eli pellinen tuoretta tarjottavaa ;-)
- 250 g kylmää maitoa
- 1 kananmuna
- 50 g sokeria
- 250 g vehnäjauhoja
- 1/2 palaa hiivaa
- 200- 250 g vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- 1-2 tl kardemummaa
- 70 g pehmeää voita paloina
Täyte:
- 50 g pehmeää voita
- 1/2 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
Pinnalle:
- 25 g voita sulatettuna
- 1/2 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
1. Mittaa maito, kananmuna, sokeri ja 250 g vehnäjauhoja kulhoon.
Aseta aika 3 min / 37 astetta / nopeus 4.2. Lisää loput aineet.
Aseta aika 3 min / sulje kansi/ tähkä.
3. Anna taikinan nousta lämpimässä paikassa tai kulhossa.
4. Alusta taikina ja kauli taikina n. 40 x 40 cm:n suuruiseksi levyksi.
5. Sekoita täytteen sokerit keskenään.
Levitä pehmeä voi taikinalevylle ja ripottele päälle sokeriseos.
Taita levy kahtia.
6. Leikkaa levy 2- 2 1/2 cm:n levyisiksi suikaleiksi.
Kierrä suikaleita molemmista päistä vastakkaisiin suuntiin
ja kiepauta kierteeksi.
7. Kohota pullia hetki pellillä liinalla peitettynä.
8. Laita pullat kylmään uuniin*.
Aseta lämpö 225 asteeseen ja paista kauniin ruskeiksi.
9. Voitele jäähtyneet pullat voisulalla ja
pyöräytä sokeri- vaniljasokeriseoksessa.
* Voit myös esilämmittää uunin ja laittaa pellin vasta lämpimään uuniin.
Lopputulos on aivan sama, mutta kylmään uuniin laitettuna saat nopeammin tarjottavaa kahvipöytään.
Alkuperäistä Pirkan ohjetta mukaillen.
Valitettavasti en ole nähnyt alkuperäiskuvaa, mutta kuvassa oma näkemykseni Kristallipullista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti