Taikina:
- 375 g haaleaa vettä tai maitoa
- 3/4 palaa hiivaa
- 1 muna
- 1/2 tl suolaa
- 1 tl sokeria
- 50 g öljyä tai voita paloina
- 700 g vehnäjauhoja
1. Lisää vesi ja hiiva kulhoon.
Aseta aika 3 min / 37 astetta / nopeus 1.
2. Lisää loput aineet.
Aseta aika 3 min/ sulje kansi/ tähkä.
3. Jos käytössäsi on kaksi kulhoa, jätä taikina kulhoon kohoamaan.
muuten siirrä toiseen astiaan ja anna taikinan kohota
vedottomassa paikassa täytteen teon ajan.
muuten siirrä toiseen astiaan ja anna taikinan kohota
vedottomassa paikassa täytteen teon ajan.
Täyte:
- 90 g sipulia
- 20 g öljyä
- 400 g jauhelihaa
- 1-2 tl lihaliemijauhetta
- 1 tl paprikajauhetta
- 1000 g vettä
- 200 g puuroriisiä
- 1-2 l kasvisöljyä
1. Lisää sipulin puolikkaat kulhoon.
Aseta aika 3 s / nopeus 5.
2. Lorauta öljy sipulin päälle.
Aseta aika 3 min / Varoma / nopeus 1.
3. Levitä jauheliha Varoman koriin ja levitä sipulisilppu jauhelihan päälle.
4. Ripottele päälle vielä lihaliemi- ja paprikajauhetta.
3. Levitä jauheliha Varoman koriin ja levitä sipulisilppu jauhelihan päälle.
4. Ripottele päälle vielä lihaliemi- ja paprikajauhetta.
5. Lisää 1000 g vettä kulhoon.
6. Aseta lävikkö kulhoon ja mittaa riisi lävikköön.
7. Aseta Varoman kori kulhon päälle.
Aseta aika 17 min /Varoma / nopeus 2.
8. Kääntele jauhelihaa kypsennyksen aikana (kuva 1).
9. Tarkista riisin ja jauhelihan kypsyys.
10. Yhdistä kypsä riisi jauhelihan sekaan ( kuva 2).
11. Kauli taikina jauhoitetulla pöydällä levyksi.
12. Ota pyöreällä muotilla (n. 10-12 cm halk.) pyörylöitä,
lisää reilu lusikallinen täytettä keskelle ja taita kaksinkerroin.
13. Uppopaista kuumassa (180 asteisessa) öljyssä, reilussa kattilassa,
hellalla molemmin puolin kauniin ruskeiksi.
kuva 1 kuva 2
Vinkki:
Voit halutesssasi ruskistaa jauhelihan pannulla, mutta Varoman korissa tehtynä tulee vähintään yhtä hyvää ja lisäksi säästyt ylimääräiseltä kattila- ja paistinpannutiskiltä. Themomixin kaikki osat kun voit laittaa astianpesukoneeseen. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan!
Kasvisvaihtoehto:
Kasvisvaihtoehtoisen lihapiirakan saat korvaamalla jauhelihan soijarouheella. Keitä 100 g soijarouhetta 3,5 dl kasvisliemessä, muuten kuten yllä.
Lapset olivat ällikällä päähän lyötyjä! Meidän perheessä kun ei ole muistettu koko lihapiirakoiden olemassaoloa, lapset kiittävät Leenaa ;-)
Aseta aika 17 min /Varoma / nopeus 2.
8. Kääntele jauhelihaa kypsennyksen aikana (kuva 1).
9. Tarkista riisin ja jauhelihan kypsyys.
10. Yhdistä kypsä riisi jauhelihan sekaan ( kuva 2).
11. Kauli taikina jauhoitetulla pöydällä levyksi.
12. Ota pyöreällä muotilla (n. 10-12 cm halk.) pyörylöitä,
lisää reilu lusikallinen täytettä keskelle ja taita kaksinkerroin.
13. Uppopaista kuumassa (180 asteisessa) öljyssä, reilussa kattilassa,
hellalla molemmin puolin kauniin ruskeiksi.
kuva 1 kuva 2
Vinkki:
Voit halutesssasi ruskistaa jauhelihan pannulla, mutta Varoman korissa tehtynä tulee vähintään yhtä hyvää ja lisäksi säästyt ylimääräiseltä kattila- ja paistinpannutiskiltä. Themomixin kaikki osat kun voit laittaa astianpesukoneeseen. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan!
Kasvisvaihtoehto:
Kasvisvaihtoehtoisen lihapiirakan saat korvaamalla jauhelihan soijarouheella. Keitä 100 g soijarouhetta 3,5 dl kasvisliemessä, muuten kuten yllä.
Lapset olivat ällikällä päähän lyötyjä! Meidän perheessä kun ei ole muistettu koko lihapiirakoiden olemassaoloa, lapset kiittävät Leenaa ;-)



Kiitos Riitta! Teenpä seuraavan kerran Terolla...
VastaaPoista