perjantai 1. maaliskuuta 2013

Kevyt porkkanakeitto



  • 500 g porkkanoita paloina
  • 1 mango paloina
  • 750 g vettä
  • 5-10 g kasvisöljyä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • pippuria
  • 1/4- 1/2  tl fenkolia
  • persiljaa
1. Lisää porkkanan ja mangon palat kulhoon.
    Aseta aika 10 s  / nopeus 5. 
2. Lisää vesi, öljy, kasvisliemikuutio ja mausteet kulhoon.
    Aseta aika 20 min / 100 astetta / nopeus 1. 
3. Tarkista kypsyys. Lisää tarvittaessa aikaa.
4. Soseuta keitto.
    Aseta aika 10 s / nopeus 6.
5. Lisää persilja.

Alkuperäinen ohje Painonvartijoiden keittokirjasta.

5 kommenttia:

  1. Löytyykö blogistasi maapähkinävoin teko-ohje? Milla kertoi, että sitä voi tehdä itse.

    VastaaPoista
  2. Mitä ei voisi tehdä? Kaikki tahnat ja levitteet ilman muuta. Taikakattilasta ei löydy kuin suklaalevitteen, mutta TM:n omia reseptejä löytyy muuten vaikka ja kuinka.

    Kokeilkaapa esim.

    Määpähkinäcreme

    10 g sokeria
    400 g suolattuja maapähkinöitä
    10 g maapähknäöljyä tai tavall. öljyä

    1. Lisää sokeri kulhoon.
    Aseta aika 10 s / nopeus 10.
    2. Lisää maapähkinät.
    Aseta aika 30 s /nopeus 10.
    3. Lisää öljy.
    Aseta aika 20 s / nopeus 6- 8.

    Suklaamaapähkinälevite

    90 s sokeria
    60 g hasselpähkinöitä
    100 g suklaata paloina
    70 g voita paloina
    100 g maitoa

    1. Lisää sokeri kulhoon.
    Aseta aika 10 s / nopeus 10.
    2. Lisää pähkinät.
    Aseta aika 15 s / nopeus 10.
    3. Lisää sulkaapalat.
    Aseta aika 15 s / nopeus 8.
    4. Lisää voi ja maito.
    Aseta aika 3 min / 50 astetta / nopeus 2.
    5. Säilytä jääkaapissa.

    VastaaPoista
  3. Korjaan
    Blogista löytyy Toffitella- levite, jossa voi käyttää Toffifee-/ Bounty- / Snickers- makeisia.

    VastaaPoista
  4. Löysin vielä yhden mielenkiintoisen

    Maapähkinä- suklaalevite

    200 g suolattomia maapähkinöitä
    100 g hunajaa
    100 g voita
    20 g leivontakaakaota

    1. Lisää maapähkinät kulhoon.
    Aseta aika 5 s / nopeus 10.
    2. Lisää loput aineet.
    Aseta aika 20 s / nopeus 10.

    VastaaPoista
  5. Kiitos ! Täytyypä kokkeilla....

    VastaaPoista