sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Nopea karpalovuokaleipä


  • 120 g ruisjyviä*
  • 100 g speltti- tai vehnänjyviä*
  • 150 g vehnäjauhoja*
  • 1 rkl pellavansiemeniä
  • 2 rkl karpalojauhetta
  • 1 pala hiivaa
  • 50 g öljyä
  • 280 g kädenlämpöistä vettä
  • 1 rkl suolaa
  • 1 rkl hunajaa

1. Lisää jyvät kulhoon.
   Aseta aika 40 s / nopeus 10.
2. Lisää muut aineet.
   Aseta aika 3 min / sulje kansi / tähkä.
3. Kaada taikina voideltuun ( 25 cm) leipävuokaan.
   Anna kohota väh. 15 min.
4. Paista uunissa 200 asteessa n. 45 min.

Vinkki:
Valmista perään toinen taikina, niin saat paistettua kaksi leipää samanaikaisesti.
Voit myös nopeuttaa leivän tekoa laittamalla leivän 15 minuutin jälkeen kylmään uuniin.
Säädä uunin lämpötilaksi 200 astetta ja paista n. 45 min.

* Voit käyttää esim. hiivaleipäjauhoja tai vastaavia jyvien ja vehnäjauhojen sijaan.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti