sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Punaviinikastike naudanpaistille



  • n. 2 kg naudanpaisti (lapaa)
  • 120 g punasipulia paloina
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 15 g oliiviöljyä
  • 1 paprika paloina
  • 1 porkkana viipaleina
  • 200 g tomaattisosetta
  • 200 g kasvislientä
  • 250 g punaviiniä
  • 8 kivetöntä kuivattua luumua
  • pippuria
1. Nosta paisti huoneenlämpöön paria tuntia aikaisemmin.
2. Ruskista paisti reippaalla lämmöllä paistinpannulla molemmin puolin.
3. Kääri paisti hetkeksi folioon.
4. Aseta uuni 120 asteeseen.
5. Lisää sipulin puolikkaat ja valkosipulin kynnet kulhoon.
    Aseta aika 5 s / nopeus 5.
6. Lisää öljy.
    Aseta aika 3 nin / Varoma / nopeus 1.
7. Lisää vihannekset, tomaattisose, kasvisliemi ja punaviini.
    Aseta aika 7 min / 100 astetta / suunnan vaihto / nopeus 1.
8. Kaada vihannekset uuninkestävään vuokaan.
9. Asettele paisti vihannesten päälle ja kaada liemi paistin päälle.
10. Työnnä paistomittari paistin paksuimpaan kohtaan.
11. Ota paisti uunista kun lihan sisälämpötila näyttää 
     60- 65 astetta. 
12. Ripottele päälle suolaa ja pippuria.

Punaviinikastike:
1. Kaada vihannekset ja liemi kulhoon.
2. Lisää kuivatut luumut.
    Aseta aika 7 min / 100 astetta / nopeus 1.
    Aseta aika 10 s / nopeus 4- 6- 8.
3. Leikkaa hieman jäähtynyt paisti viipaleiksi ja kaada kastike päälle.
4. Tarjoile keitettyjen perunoiden ja höyrytettyjen vihannesten kanssa.

Ennen Thermomix- aikaa en ole koskaan ollut kastikkeiden tekijä, mutta nyt tällä kastikkeella yllätin niin itseni kuin vieraatkin ;-) Tätä ruokaa saisi kuulemma olla vaikka joka päivä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti